mamaplus

Un lot neconform de căpșune a fost retras din vânzare de inspectorii ANSA

-
//
31.03.2022

Odată cu apariția noilor fructe și legume de sezon, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor își intesifică controalele în baza Programului de monitorizare și supraveghere aprobat pentru anul 2022. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a emis o notă informativă prin care anunță că a retras din comerț un lot de căpșune.

Inspectorii ANSA au depistat că lotul de căpșune de import avea limita maximă admisibilă a reziduului de pesticid Acetamiprid depășită.

Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure pentru consum s-a interzis comercializarea lotului neconform și s-a dispus retragerea din comerț.

Consumatorii sunt îndemnați să procure produse alimentare din locuri autorizate/înregistrate oficial. Comercianții trebuie să dețină acte prin care să confirme inofensivitatea produselor vegetale pe care le comercializează și anume: rapoarte de încercări efectuate de un laborator acreditat sau certificatul de inofensivitate, pe care, la solicitare, să le prezinte consumatorului.

mamaplus