mamaplus

Un medic pediatru de la noi s-a stins din viață în urma infecției cu COVID-19

-
//
10.08.2020

Comunitatea medicală din Republica Moldova regretă trecerea în neființă a medicului pediatru/endoscopist Maria Păpușoi, care a fost răpusă de virusul SARS-CoV-2.

Maria Păpușoi a activat atât în cadrul Spitalului Ministerului Sănătății, cât și la Spitalul Raional Cimișlia și Centrul de Sănătate Cimișlia. A dedicat aproape 40 de ani domeniului medical din Moldova.

Ieri, Ministerul Sănătății anunța despre trecerea în neființă a medicului Maria Păpușoi, în vârstă de 65 ani, din raionul Cimișlia. Medicul a fost internat la data de 30 iulie, la Spitalul Clinic Republican, iar ieri a decedat. Maria Păpușoi a activat în calitate de medic pediatru/endoscopist în cadrul Spitalului Ministerului Sănătății, Spitalul Raional Cimișlia și Centrul de Sănătate Cimișlia.

„Este regretabilă pierderea unui specialist remarcabil din sistemul medical. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor și colegilor. Dumnezeu să o odihnească în pace”, se arată în comunicatul Ministerului.

Precizăm că până în prezent, 3.531 de cadre medicale din Moldova s-au infectat cu SARS-CoV-2, 29 decedând din cauza maladiei. 

mamaplus