mamaplus

Un student din Belgia a murit după ce a mâncat paste reîncălzite

-
//
20.11.2023

Povestea unui tânăr de 20 de ani din Belgia, care a murit în anul 2008 după ce a mâncat paste vechi de cinci zile, a devenit virală în ultima perioadă pe TikTok și YouTube.

mamaplus

În fiecare duminică, tânărul student își pregătea și organiza mesele pentru săptămâna ce urma, astfel încât să nu fie nevoit să gătească în zilele în care mergea la cursuri. Într-o duminică a ales să își facă paste, iar apoi le-a pus în recipiente pentru a le reîncălzi și consuma. Până acum, nimic ciudat, însă tânărul a ratat un pas esențial: controlul temperaturii. În loc să pună pastele în frigider, el le-a lăsat timp de cinci zile pe blatul mobilei de bucătărie, la temperatura camerei, transmite realitatea.md.

Timp de patru zile, pastele și-au păstrat aroma, însă în a cincea zi, tânărul a observat că gustul părea a fi diferit față de rețeta standard. Cu toate acestea, el a continuat să le mănânce…

A murit la 10 ore după ce a mâncat paste

Mai târziu, tânărul s-a confruntat cu dureri abdominale și de cap, iar mai apoi cu diaree și vărsături. A băut apă și a încercat să doarmă, însă a doua zi a fost găsit mort, scrie „New York Post‟. Anchetatorii au stabilit că studentul a murit la ora 4 dimineața, la aproximativ 10 ore după ce a consumat pastele „otrăvitoare‟. Autopsia efectuată cinci zile mai târziu a dezvăluit că acesta avea necroză hepatică, ceea ce a dus la oprirea organelor, menționează publicația.

Mostre din pastele pe care tânărul le mâncase au fost trimise la un laborator, iar experții au descoperit cantități mari de Bacillus cereus, o bacterie găsită în orez, paste și cartof, care poate provoca intoxicații alimentare, probleme de sănătate grave și chiar deces, dacă mâncarea nu este gătită corespunzător din punct de vedere termic, anunță „Cleveland Clinic”.