Un tânăr din Moldova cere ajutor pentru mama sa, care suferă de un tip de cancer de piele

Un tânăr din Moldova cere ajutor pentru mama sa, care suferă de un tip de cancer de piele

-
//
06.09.2017

Ca mulți alți tineri, Mihai este stabilit în străinătate. În 2015, acesta a aflat că mama sa a fost diagnosticată cu carcinom, un tip de cancer de piele. După un tratament costisitor, boala a revenit în luna august a acestui an. Sursele financiare ale familiei nu sunt suficiente pentru tratament, de aceea fiul femeii ne roagă s-o ajutăm cu cât putem pe mama sa.

Un tânăr din Moldova cere ajutor pentru mama sa, care suferă de un tip de cancer de piele

“Dragi prieteni,

Mama mea a fost diagnosticată cu un carcinom al gurii în martie 2015, tratamentul până în prezent a inclus o intervenție chirurgicală; o radioterapie postoperatorie; electro-rezectie și chimioterapie. Din păcate, patologia a revenit în luna august a acestui an și am căutat ultimele două săptămâni ale lunii august cea mai bună soluție de tratament.

Din fericire, pe 1 septembrie am primit confirmarea de la IEO (Institutul European de Oncologie) că am putea începe radioterapia pe 11 septembrie 2017, timp de 3 săptămâni. Trebuie să fim acolo pe 4 septembrie pentru a face simularea CT. Trebuia să alegem dacă facem chimioterapie înainte de acest tratament, dar am decis să așteptăm încă o săptămână și să facem radioterapia. Tratamentul se va face folosind o metodă avansată (Volumetric modulated arc radiotherapy, VMAT), care nu este disponibilă în Moldova și care sună promițător (numai zona afectată este radiată și nu există radiații în celulele sănătoase din jurul tumorii).

Din păcate, mama mea nu este asigurată în Uniunea Europeană și nu am putut să o includ în asigurarea mea (lucrez în UE), deoarece ea nu este copilul sau soția mea. Va trebui să suportăm costul din propriul buzunar. Încerc să acoperim cheltuielile din economii, însă, din păcate, economiile mele nu vor fi suficiente.

Orice ajutor, sprijin și rugăciune vor fi apreciate pentru totdeauna. Cu dragoste, Mihai.”

Puteți dona pe gofundme.com!

Sursa: Mamaplus.MD