Universităţile îşi deschid ușile pentru potențialii studenți

Universităţile îşi deschid ușile pentru potențialii studenți

-
//
17.07.2014

În perioada 21 iulie – 31 august încep înscrierile la instituţiile de învăţămînt superior din republică, informează NOI.md.

Universităţile îşi deschid ușile pentru potențialii studenți

Potrivit Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, sesiunea de admitere 2014 se va desfășura în 30 de instituții de învățămînt superior (19 instituții de stat și 11 instituții private). În sesiunea 2014 admiterea se va realiza la 175 de programe de studii (specialităţi).

Conform planului de înmatriculare, pentru studii superioare de licență au fost prevăzute 19.519 de locuri, dintre care 6480 de locuri cu finanțare bugetară și 13.039 de locuri cu finanțare în bază de contract.

Pentru studii superioare de masterat au fost alocate 8688 de locuri, dintre care 3548 de locuri cu finanțare bugetară și 5140 de locuri cu finanțare prin contract.

La concursul de admitere în universități pot participa numai persoanele care dețin diplomă de bacalaureat, diplomă de studii medii de specialitate sau alt act echivalent.

Universitățile vor desfăşura sesiunea de admitere în baza metodologiilor proprii aprobate de către senatele universitare, elaborate în baza Regulamentului privind organizarea admiterii, aprobat de Ministerul Educației.

Sursa: noi.md