mamaplus

Valentina Nafornița, despre tatăl copilului ei: „Sunt cu 6 ani mai frumoasă și mai inteligentă decât el”

-
//
21.06.2023

Soprana Valentina Naforniță este fericită alături de iubitul ei, dirijorul Cristian Spataru, care este și tatăl viitorului lor copil.

mamaplus

Artista a dezvăluit,  în cadrul emisiunii Neredactat cu Rodica Ciorănică, în ce moment a apărut în viața ei Cristian și cum a evoluat povestea lor de dragoste, transmite Shok.md.

Momentul în care ne-am cunoscut e foarte bizar, pentru că el mă știe de demult. La un moment dat venise și la operă, pe vremea când abia începuse să studieze la Universitatea de Muzică din Viena. Probabil ne-am cunoscut și în Berlin, la un moment dat, făcând o repetiție, am avut un concert cu Moldova National Youth Orchestra. El era asistentul dirijorului și țin minte că mi-a cântat la pian. Dar lucrurile astea le țin minte foarte vagi.

În 2021, când am fost invitați ambii la Președinția Austriei, s-a dat un lunch pentru președinta noastră, am fost invitați noi ca și membri ai diasporei culturale din Viena. Eu am venit special pentru asta din Lausanne , pentru că eram acolo într-o producție. L-am vazut și i-am spus: Îmi pare bine să te cunosc. Îmi dădeam seama, eu l-am văzut pe băiatul acesta, de ce-i spun lucrul ăsta? Valentina, aduți aminte de oameni când îi cunoști.

Așa s-a întâmplat ca noi să fim așezați unul lângă celălalt. Noi nu aveam absolut nicio legătură. Noi vorbeam vorbeam și tot ni se lua mâncarea din față. Am zis să oprim vorba și să terminăm cu mâncatul măcar. După aceea am făcut poze, am plecat și gata. S-a terminat. Nici măcar nu am ținut legătura după”, a relatat soprana.

A urmat o perioadă în care nu au mai comunicat, apoi ea i-a făcut o propunere. 

„La un moment dat am început să-l contactez, pentru că aveam niște concerte în Chișinău și voiam ca el să fie dirijor, pentru că știam că el deja terminase Universitatea de Muzică din Viena ca și dirijor și ca și compozitor, și era foarte bun, foarte talentat, avea foarte multe concerte și cu orchestrele, ceea ce nu se întâmplă foarte rapid cu toți dirijorii, imediat după ce absolvesc universitățile.

L-am invitat, el m-a refuzat de 2 ori

L-am invitat, el m-a refuzat de 2 ori, pentru că avea altceva în plan. L-am înțeles, pentru că și mie mi s-a întâmplat așa. Ce înseamnă când faci aceeași meserie, înțelegi exact despre ce este vorba, uneori nici nu trebuiesc cuvinte.

După ce m-a refuzat deja el se simțea prost, deși oricum își cerea scuze și a zis că poate te invit la o cafea, că sunt în Chișinău. Am zis să mă duc, altfel va spune că îl contactez doar când am nevoie. Am zis să fiu și eu drăguță. Am mers la o cafea și de acolo a început totul. Seara am mers la o petrecere, pentru că eu l-am invitat și a doua zi m-am trezit că deja am început să comunicăm prin mesaje, vreo lună”, a povestit Valentina Naforniță.

Ne-am văzut la un lac fantastic, într-o zonă superbă, de poveste. De acolo a început totul

Relația lor a început, însă, puțin mai târziu: „Prima oară când ne-am văzut, peste vreo 2 săptămâni, a fost în Salzburg, Tyrol, la un lac fantastic, într-o zonă superbă, de poveste, unde am fost invitată la un royal brunch, pentru prezentarea unei noi coleții de bijuterii tradiționale, a unei case de bijuterii din Viena. Eram invitată acolo cu cineva, dacă vreau să vin, eu tot chemam prietenele, până la un moment când am zis, ia stați, l-am invitat pe el. Am zis să nu avem nicio așteptare, pentru că vorbeam bine, ne înțelegeam în mesaje. La un moment dat se ajungea la flirt, dar fără să ne simțim datori, obligați, că dacă vii trebuie neapărat să mă placi sau să te plac. A venit acolo și de acolo a început totul”.

Soprana spune că mai des venea iubitul la ea: „Mai mult a călătorit el, pentru că ceea ce facem noi e diferit, eu când fac o producție trebuie să fiu acolo cam o lună și jumătate, el, în schimb, călătorește mult mai des și între concertele, spectacolele lui poate să călătorească mai mult spre mine. E și mai captivant pentru el”.

Trebuie să muncești să mă cucerești, să nu-ți pară o șagă. Nu sunt o stea, dar nu vreau nici să fie foarte ușor

Artista a dezvăluit prin ce a cucerit-o Cristian: „Privirea lui a fost primul lucru cu care m-am trezit a doua zi, după ce am avut cafeaua ceea și petrecerea. Privirea lui a fost foarte pătrunzătoare, dar și discuția pe care am avut-o, foarte interesantă și captivantă. L-am văzut foarte inteligent și interesant, și pasionat, la fel cum sunt și eu. Vorbim aceeași limbă din punct de vedere al pasiunii. Simțeam că suntem pe aceeași undă, dar i-am spus: nu trebuie să te oprești, trebuie să muncești să mă cucerești, pentru că să nu ți se pară o șagă. Nu sunt o stea, dar nu vreau nici să fie foarte ușor, nici pentru mine. La noi a fost totul foarte conștiincios”.

„Sunt cu 6 ani mai frumoasă și mai inteligentă decât el”

Valentina Naforniță este cu aproape 6 ani mai mare decât iubitul său: „Vârsta e un număr, este mai târnăr și e bine că arată conform vârstei, nu aș vrea să arate conform vârstei ei. Îi zic: sunt cu 6 ani mai frumoasă și mai inteligentă decât tine”.

„E foarte cald, mă respectă foarte mult, mă ajută, mă susține”, a mărturisit Valentina.