mamaplus

Violența era la ordinea zilei: Drama unei tinere cu patru copii

-
//
16.02.2024

Anastasia Ghelețchi este o tânără mamă de 28 de ani care, după două căsnicii eșuate, a găsit puteri pentru a trăi mai departe alături de copiii săi.

mamaplus

Tânăra și-a povestit istoria de viață în cadrul proiectului „Femeile nu tac” cu Adrian Prodan, transmite Știri.md.

„Am avut o copilărie grea. Nu-mi amintesc nimic frumos, nu am avut nici căldură părintească. 

Noi am fost șase copii de la doi tați diferiți. Eu pe tatăl meu nu-l țin minte, îmi amintesc doar cum ne bătea. Violența în familie a fost mare”, își amintește Anastasia.

Pe lângă violența fizică, aceasta își mai amintește și de alte traume psihologice.

„Mama aducea bărbați acasă când tata era la stână. Pe noi ne punea pe lejancă, dar ea se culca cu bărbații care veneau la ea, sub ochii noștri”, povestește Anastasia.

La vârsta de 18 ani, ea a făcut cunoștință cu primul său soț.

„La 18 ani am rămas însărcinată, dar după trei ani au început certurile. El s-a luat de pahar și a început să ridice mâna la mine. Într-o zi m-a bătut așa de tare încât și vecinii au început să se teamă”, mărturisește Anastasia.

În ciuda faptului că soțul era violent, ea i-a născut trei copii.

Totuși, într-o zi, Anastasia și-a luat copiii și a plecat de la casa soțului său.

Nici cu al doilea soț nu a avut parte de fericire. „Eu lucram la o brutărie în tura de noapte, iar cât eu eram la lucru soțul aducea acasă femei. Am aflat de la vecină, însă mai apoi și el a recunoscut”, povestește tânăra.

În prezent, Anastasia trăiește greu împreună cu cei trei copii. Cel de-al patrulea copil, născut din a doua căsnicie, este crescut de soacra tinerei.

Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor Anastasiei și copiilor săi o pot face apelând numărul de telefon: 067896647.