mamaplus

Vladimir Putin le cere rușilor să conceapă mai mulți copii. Care e motivul

-
//
30.11.2023

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a îndemnat pe ruși să facă mai mulți copii, din cauza crizei demografice a țării, agravată de numărul mare de soldați care au murit în războiul din Ucraina.

mamaplus

Vladimir Putin a declarat că țara trebuie să se întoarcă la momentul în care familia era cel mai important aspect, transmite digi24.ro.

„Multe dintre bunicile și străbunicile noastre au avut șapte, opt sau chiar mai mulți copii. Haideți să păstrăm și să reînviem aceste tradiții excelente. Familiile numeroase trebuie să devină norma, un mod de viață pentru toți oamenii Rusiei. Familia nu este doar fundamentul statului și al societății, este un fenomen spiritual, o sursă de moralitate. Păstrarea și creșterea populației Rusiei este obiectivul nostru pentru următoarele decenii și chiar generațiile viitoare. Acesta este viitorul lumii ruse, Rusia eternă, veche de un mileniu”, a continuat Putin.

Remarcile lui Putin vin pe fondul deceniilor de scădere a natalității în Rusia, pe care invazia sa în Ucraina și consecințele economice ulterioare nu au făcut decât să o înrăutățească.

Războiul din Ucraina a determinat aproximativ 900.000 de oameni să fugă din țară. Alte 300.000 de persoane au fost înrolate pentru a lupta în Ucraina, adâncind criza forței de muncă din Rusia. Aproximativ 50.000 de soldați ruși ar fi murit în războiul din Ucraina, potrivit unei analize statistice efectuate de mass-media rusă Mediazona și Meduza în iulie.

În octombrie, Ministerul britanic al Apărării a precizat că aproape 290.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în războiul împotriva Ucrainei.

De când a venit la putere, în urmă cu 24 de ani, Putin a încercat să crească rata natalității în Rusia prin introducerea unei serii de stimulente guvernamentale pentru cei care au copii, dar măsurile au avut un impact redus.

Unii ruși au susținut că ajutorul economic pe care guvernul l-a promis pentru familiile numeroase, cum ar fi parcelele de pământ, nu s-a materializat niciodată.