mamaplus

Zeci de copii au murit după ce au fost tratați cu sirop de tuse

-
//
03.08.2023

India a constatat încălcari legate de procesul de fabricaţie şi practicile de laborator la producătorul de medicamente Riemann Labs, al cărui sirop de tuse a fost legat de moartea mai multor copii în Camerun.

mamaplus

Autorităţile de reglementare indiene verifică producătorii de medicamente după ce siropuri de tuse fabricate în ţară au fost legate de decesul a zeci de copii din străinătate, a declarat, miercuri, pentru Reuters un oficial guvernamental din domeniul sănătăţii, transmite stirileprotv.ro.

Compania Riemann Labs este cel de-al patrulea producător indian de siropuri de tuse care îşi opreşte producţia după ce autorităţile de reglementare indiene au constatat încălcări.

Rajesh Bhatia, unul dintre cei trei directori ai Riemann Labs, a declarat anterior pentru Reuters că nu este la curent cu această problemă.

Autorităţile au inspectat unitatea de producţie a companiei din statul Madhya Pradesh şi au emis o notificare după ce au constatat încălcări.

Au fost prelevate mostre din toate produsele companiei pentru a fi testate şi măsuri vor fi decise pe baza acestor rezultate, a afirmat un oficial indian.

Riemann Labs produce siropul de tuse Naturcold.

Un lot din siropul de tuse Naturcold a fost legat de moartea a cel puţin şase copii în Camerun de către autorităţile din această ţară. Unele mass-media au raportat moartea a 12 copii.