mamaplus

Ziua fraţilor şi surorilor. Cum putem celebra această zi

-
//
10.04.2023

Ziua de 10 aprilie marchează Ziua fraţilor şi surorilor. Este incontestabil că legătura dintre fraţi şi surori este unică. Mai ales că majoritatea îşi petrec mare parte din viaţă împreună. Şi, pentru că fraţii şi surorile fac parte cel mai probabil din aceeaşi generaţie, legăturile dintre ei sunt adesea cele mai lungi relaţii din viaţa lor.
 

mamaplus

Ziua fraţilor şi surorilor (#SiblingsDay) celebrează această legătură specială împărtăşită de, multe ori, până la adânci bătrâneţi.

În funcţie de circumstanţe, celebrarea acestei zile poate fi un eveniment distractiv şi plăcut, o ocazie de a lua - sau de a relua - legătura cu fraţii şi/sau surorile, de a petrece şi de a depăna amintiri, cu albumele foto de familie alături.

Această zi a fost creată, potrivit daysoftheyear.com, de Claudia Evart, asistentă juridică din Statele Unite, după pierderea tragică atât a fratelui cât şi a surorii sale, în accidente separate. Evart a creat în 1995 Fundaţia Siblings Day, o organizaţie caritabilă dedicată promovării acestei zile pentru a încuraja lumea să îşi aprecieze fraţii şi surorile. Ea a reuşit în cele din urmă ca această zi să fie recunoscută oficial în ţara sa. #SiblingsDay este celebrată şi în alte ţări, precum Australia, Brazilia, India, Japonia, Nigeria, Suedia sau Marea Britanie.

Sursa