mamaplus

Minorele ce au ucis cu bestialitate o bătrână din Telenești, condamnate

-
//
24.04.2024

Cele două minore care în septembrie 2023 au ucis cu deosebită cruzime o bătrână din satul Ghermănești, raionul Telenești, au fost condamnate la zece ani de închisoare. Sentința a fost pronunțată recent de magistrații Judecătoriei Orhei.

mamaplus

Tragedia s-a produs în seara zilei de 21 septembrie 2023, când tinerele de 14 și 15 ani, fiind în stare de ebrietate, au pătruns în gospodăria unei femei de 67 de ani, pe care au înjunghiat-o cu cuțitul. Când femeia a început să strige, minorele au luat un prosop și au sufocat-o. Ulterior, văzând că victima respiră, inculpatele au luat cuțitul și i-au aplicat mai multe lovituri, transmite Deschide.md.

Fiind audiate, inculpatele au declarat că au venit în sat la niște băieți cu care au făcut cunoștință la Chișinău. Peste un timp, acestea au cerut să rămână undeva pe noapte. Astfel, cunoscuții lor au apelat la un consătean, fiul victimei, care i-a dus în casa mamei sale.

Seara, una dintre inculpate a întrebat „cum mor oamenii”, la care cea de-a doua i-a răspuns: „Hai să facem și vei vedea”, după care au luat cuțitul și au atacat femeia.

După ce au săvârșit crima, inculpatele au plecat în centrul satului, unde era sărbătorit hramul localității. A doua zi, fetele au fost duse la Telenești, unde au mers în vizită la un alt băiat. Acolo au fost reținute de polițiști.

Sentinţa nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.