Meghan Markle, la regim drastic în timpul sarcinii. Ce nu are voie să consume

Meghan Markle, la regim drastic în timpul sarcinii. Ce nu are voie să consume

Meghan Markle va deveni mamă în primăvara anului 2019. Iată ce alimente nu va avea voie să consume Ducesa de Sussex pe durata sarcinii, întrucât acestea i-ar putea dăuna grav ei sau bebelușului.

Sushi

Face parte dintre alimentele cele mai riscante în perioada sarcinii pentru că ne poate contamina cu viermii numit anisakis. Aceștia pot trăi în abdomenul peștilor, iar dacă ajung la noi pot cauza tot felul de simptome nedorite:

•    greață, vărsături
•    dureri abdominale violente
•    diaree
•    ocluzie intestinală

Ca să se evite acest risc, este indicat să consumăm în timpul sarcinii doar pește sau fructe de mare gătite la 63 de grade.

Brânzeturile moi

Meghan Markle preferă să consume adesea salată de brânză Feta cu pepene roșu, dar întrucât aceasta este un tip de brânză ce poate fi contaminată din cauza laptelui nepasteurizat, îi va fi interzisă cât este însărcinată.

Carnea crudă

Îi este interzisă Ducesei de Sussex întrucât există riscul de contaminare cu tot felul de bacterii periculoase.

Ouăle fierte moale sau crude

Într-adevăr, ouăle fac parte dintre cele mai nutritive alimente, dar când nu sunt fierte tare sunt interzise consumului în sarcină. Motivul este următorul: ele pot fi contaminate cu Salmonella, ce poate fi distrusă doar prin gătirea la temperaturi de peste 60 de grade. Ca să ne convingem că un ou este gătit bine, ar trebui ca albușul și gălbenușul să fie ferme.

Fructele și legumele nespălate

Pot reprezenta un pericol în sarcină nu numai din cauza prezenței unor pesticide, ci și a bacteriilor. Ca să nu ne punem în pericol nici pe noi însene, dar nici pe bebeluși, este neapărat nevoie să spălăm cât mai mult timp legumele și fructele sub un jet puternic de apă. 

Ierburile nespălate

Pericolul infectării cu Listeria sau cu Toxoplasma Gondii este prezent în condițiile în care nu știm sigur dacă ierburile pe care le avem la dispoziție au fost spălate suficient de către noi sau de cei care le-au comercializat. De aceea, este preferabil să fie ocolite în timpul sarcinii.

Mezelurile

Deși nu au fost raportate multe cazuri de contaminare cu Listeria din cauza mezelurilor, ar trebui să ne ferim de ele pe parcursul sarcinii, cu atât mai mult cu cât bacteria se poate extinde rapid, prin placentă, la făt. 

Burgerii

Un studiu australian a arătat că femeile care consumă în timpul sarcinii produse tip junk-food vor avea un risc mai mare de a avea copii cu depresie, ADHD sau anxietate, până când aceștia vor ajunge la vârsta de 5 ani.

Sucurile nepasteurizate

Listeria sau E.Coli fac parte dintre cele mai însemnate amenințări la care ne vom supune dacă nu vom bea sucuri pasteurizate în lunile de sarcină. 

Excesul de ceai

Întrucât s-a căsătorit cu un membru al Familiei Regale britanice, Meghan Markle a cunoscut și tradiția „ceaiului de la ora 5”. Important este ca în timpul sarcinii să consume mai puțin de 4 căni pe zi, astfel încât să nu fie în situația de a depăși o cantitate de 200 de mg de cafeină (doza zilnică recomandată pentru ca fătul să nu aibă de suferit).

Alcoolul

Nu va fi consumat în timpul sarcinii întrucât poate să conducă la avort sau la alte complicații legate de sănătatea și dezvoltarea fătului și ulterior a copilului. 

Sursa: qbebe.ro