Iepurașul de Paște – un personaj drag nouă, dar care nu ne aparține

Iepurașul de Paște – un personaj drag nouă, dar care nu ne aparține

Copiii mei cred în Moș Crăciun și în Iepurașul de Paște. De la Moș Crăciun așteaptă cadouri sub brad, iar de la Iepuraș – ouă de ciocolată. Deși le-am explicat că aceste personaje nu există și sunt doar simboluri, totuși ei le-au inclus cumva în copilăria lor. 

Iepurașul de Paște – un personaj drag nouă, dar care nu ne aparține

Când eram eu mică, știam de Iepuraș de la televizor. Ne uitam la TVR la diverse emisiuni difuzate chiar în prima zi de Paște, unde personajul principal era Iepurașul, care aducea cadouri și ouă de ciocolată. Atunci visam să vină și la mine, poate de asta le-am și permis copiilor mei să creadă în el... 
 
Cine este Iepurașul de Paște?

Pentru că Cecilia și Stelian sunt încă mici pentru multe explicații, cunosc doar că Iepurașul este un personaj inventat, care aduce la Paște diverse cadouri, dar cel mai important – ouă de ciocolată. Anul acesta l-au cunoscut pe Iepurașul Matei, personajul de care s-au îndrăgostit, dar despre el o să povestesc altădată. 
Dacă tu ai copii mai mari, le poți spune legenda Iepurașului de Paște. Chiar dacă este un simbol împrumutat, eu cred că, atât timp cât face din Paște o sărbătoare mai frumoasă, își are locul în cultura noastră.

Citește continuarea pe suntmama.com

Distribuie articolul: