Rodica Rusu: Mama, soție si femeie. Cu asta mă ocup în fiecare zi și asta mă face fericită! De când am devenit mămică, am decis să-mi înșir gândurile și ideile pe foaie. Această stare mă inspiră să scriu mai multe despre tot ce fac și sunt și să împărtășesc o bucățică din fiecare experiență cu voi. Poate în unele povestiri o să vă regăsiți, din altele o să vă inspirați, iar altele o să vă amuze.

Rodica Rusu. 9 motive pro alăptare

Alăptarea după un an! Exact așa se numea ultimul seminar la care am mers și la care trebuia să aflu cum să încetez blând alăptarea puiului meu. Mark avea vreo 10 luni și mă gândeam ca i-a fost suficient, îl mai alăptez până la un an și gata, punem punct. Plus că și dințișorii care s-au făcut apăruți, mami a început să-i simtă de-a binelea pe propria ei piele. Totuși seminarul nu m-a ajutat, pentru că eu continui să alăptez și nu regret deloc, ba din contra! Bebe este fericit, și mama este fericită, chiar dacă mai strânge din dinți uneori când dinţosul mușcă.

Acest video nu este despre faptul că trebuie să alăptați până sau după un an, dar despre faptul că trebuie să faceți așa cum simțiți voi, mamele! Eu cred că mai bun și mai potrivit decât laptele matern pentru copil nu poate fi nimic! Indiferent de cât de super, mega calitative și sănătoase sunt formulele de lapte praf!

Dacă aveți noroc și aveți lapte suficient pentru a vă alăpta copilul, nu ezitați să o faceți, pentru că asta e sănătate vie și e ceea ce natura a gândit pentru o dezvoltare armonioasă a copilului dumneavoastră. Va propun câteva argumente pentru alăptarea naturală a copilului, iar fiecare dintre voi decide ce e mai bine pentru copilul ei.

1. Comoditatea

Este permanent la îndemână, indiferent unde te afli, fie zi sau noapte! În plus, cea mai ușoară modalitate de a-i stabili un program de somn copilului de peste 1 an este alăptatul.

2. Calitatea

Este cea mai bună și se adaptează necesităților copilului! Atunci când a răcit sau are vreo viroză, laptele este adaptat la starea curentă a copilului! Afirmația că laptele își pierde din valoarea nutrițională după primul an este un mit. În realitate, beneficiile se modifică, dar ele nu dispar.

3. Metodă eficientă de calmare a crizelor

Colici, dinți sau alte crize de plâns. Un remediu mai eficient decât alăptatul încă nu am descoperit!

4. Prevenirea alergiilor

Studiile arată că alăptarea reduce incidența alergiilor. Copilul meu este predispus la alergii și, pe la 5-6 luni, pediatrul mi-a sugerat să nu grăbesc diversificarea, pentru că laptele matern este soluția ideală pentru dezvoltarea sistemului imunitar. Bebelușul nu este expus la hormonii nesănătoși și la antibioticele injectate în vacile de lapte, pentru că din el se face laptele praf.

5. Dezvoltarea vorbirii

Pe asta am citit-o în literatura medicală. În general, se consideră că alăptarea determină o mai bună dezvoltare a dinților și maxilarului comparativ cu suptul unui mamelon tare, artificial. În plus, laptele matern conține și acizi grași esențiali pentru dezvoltarea creierului.

6. Alăptarea pe timp de boală previne deshidratarea

Din păcate, copii se îmbolnăvesc până la și după un an. În aceste perioade neplăcute, deseori bebelușii refuză să bea sau să mănânce, iată de ce alăptarea este o salvare, care previne și dehidratoarea organismului.

7. Pierderea în greutate pentru mamă

Nevoia mai mare de calorii a copiilor peste un an ajută la procesul de slăbire a mamei. În fiecare zi de alăptare o femeie pierde circa 500 de calorii. Pe mine personal acest lucru m-a ajutat să scap ușor de kilogramele în plus, fără diete și sport.

8. Reduce riscul cancerului de sân

Mai mult, studiile au demonstrat eficiența alăptării după împlinirea de către copil a vârstei de un an în prevenirea cancerului de sân.

9. Bebelușii hrăniți la sân au un IQ mai mare decât cei hrăniți cu lapte praf.

Până la urmă, dragi mămici și viitoare mămici, durata alăptării depinde de dezvoltarea individuală a copilului, de energia și timpul pe care mama este dispusă să le acorde copilului său. Dar toate cercetările din domeniu, inclusiv ale OMS, recomandă alăptarea exclusivă până la 6 luni și continuarea ei la cerere și după un an. Înțărcarea trebuie să se producă treptat și blând, atunci când și mama, și copilul sunt pregătiți.

Nu uitați că un copil sănătos este un copil fericit!  Fiți frumoși și sănătoși și vă mulțumesc că ați citit această postare!

Mai multe vedeți și pe canalul meu de Youtube Rodica Rusu Blog.

Sursa: rodicarusu.com