Beauty life hacks: cum îmbunătățim persistența parfumului

Beauty life hacks: cum îmbunătățim persistența parfumului

Nu toate persoanele vor  să poarte în geantă sticluța cu parfum (îndeosebi dacă în colecție este prezentat în sticluță de 100 ml), chiar și pe cel preferat. Acesta se poate vărsa, iar geanta devine  mai grea. Însă toți vor ca toată ziua (evidențiem) să miroase a roză de mai, iasomie de sambac sau vanilie de Madagascar.  Pentru multe fete,  parfumul este o parte a  imaginii, reprezintă un articol vestimentar invizibil. Ca „veșmântul” preferat să poată fi purtat pe tot parcursul zilei, respectați următoarea instrucțiune. 

Beauty life hacks: cum îmbunătățim persistența parfumului

Hidratați pielea

Orice parfum conține uleiuri de parfum. Acestea nu doar acoperă,  asemenea unui voal pielea, ci și o hrănesc. Dacă  aveți o piele deshidratată, aceasta va absorbi uleiurile, aroma lor nu va fi puternică și apoi va dispărea. De aceea, înainte de aplicarea parfumului, hidratați pielea cu ajutorul unei  creme, de preferință,  fără aromatizatori, ca să nu diminueze intensitatea aromei. Puteți utiliza crema parfumată oferită în set cu  parfumul.

Achiziționați produse  parfumate pentru păr

Împreună cu parfumul, puteți utiliza și produsele parfumate pentru păr. Podoaba capilară îmbibă ușor aromele și le menține. Aceste produse nu dăunează părului, pentru că nu conțin alcool (care usucă  buclele și le face fragile).

Alegeți produse care conțin parfum 

În parfum se conține o doză mai mare de uleiuri eterice, spre deosebire de alte produse de parfumerie. Acestea se mențin pe piele până la 6 ore și mai mult. Iar apa de toaletă se evaporă după 2-3 ore, de parfum – după 4 ore.

Beauty life hacks: cum îmbunătățim persistența parfumului

Aplicați parfumul corect

Chiar dacă, după ce ați aplicat parfumul, nu îi simțiți mirosul, nu trebuie să turnați parfum din cap până în picioare. Astfel mirosul va fi prea puternic, că nici în lift nu va vrea să meargă nimeni cu dumneavoastră.  

Pentru a nu respinge, ci a atrage persoanele (parfumul având capacitățile respective) și pentru a fixa aroma pe piele, aplicați  parfumul pe zonele fierbinți ale corpului – îndoitura brațului,  încheietura mâinii, după ureche.  În aceste zone pielea este mai subțire, iar vasele sunt mai la suprafață, astfel că  aceasta se încălzește mai repede. Căldura face aroma mai puternică și îi oferă posibilitatea să se deschidă în toată splendoarea. 

Purtați stickuri din vată

Da-da, aceste vă vor salva atunci când veți dori să împrospătați aroma mai spre seară. Stickurile îmbibă bine mirosul și oferă prospețime. Ca parfumul să dureze până seara, înfășurați bine stickul într-o bucată de polietilenă  și puneți-l în geantă. Când veți avea nevoie, aplicați parfumul din bucata de vată pe punctele fierbinți.

Beauty life hacks: cum îmbunătățim persistența parfumului

Sursa