Pensatul fără durere a sprâncenelor

Pensatul fără durere a sprâncenelor

Stiliștii profesioniști încep procedura de înfrumusețare a clientului de la sprâncene. Forma corectă a sprâncenelor corectează expresia feții și accentuează privirea. De aceea orice femeie care are grijă de propria imagine, își pensează regulat sprâncenele. Pentru această procedură unele doamne  folosesc ața, altele – penseta.

Pensatul fără durere a sprâncenelor

Desigur că varianta optimală este efectuarea procedurii de către un specialist. Însă, dacă nu aveți posibilitatea, atunci vă puteți pensa singură. Nu vă fie frică de durere. Vă vom relata mai jos cum să reduceți senzația de durere în timpul proceduri și cum să obțineți  o formă ideală a sprâncenelor.

Pregătirile necesare

Să începem de la aceea că, în prezent, există mai multe metode de reducere a durerii în timpul pensării sprâncenelor. Indiferent de modul de pensare, trebuie să respectați regulile ce urmează exact în ordinea expusă.   

  • În primul rând, înainte de a începe procedura, dezinfectați pielea, precum și instrumentele pe care le veți utiliza.
  • În al doilea rând, aranjați locul pentru desfășurarea procedurii, asigurându-vă o cădere corectă a luminii.
  • În al treilea rând, pentru o pensare corectă, folosiți o oglindă pentru machiaj cu o parte care mărește. Aceasta trebuie aranjată astfel încât să aveți ambele mâini libere și să reflecte foarte clar imaginea sprâncenelor.

Metodele de pensare fără durere

1. Înainte de procedură, pe zona dezinfectată aplicați o cremă grasă, care va reduce senzațiile de durere, înmuind pielea din jurul sprâncenelor. Pensarea trebuie  efectuată ținând cu o mână pielea strânsă. Apucați firul de păr cât mai aproape de  zona de creștere și extrageți-l cu tot cu rădăcină.

2. O compresă rece sau caldă, care va înmuia firul, va reduce semnificativ durerea în timpul pensatului. Puteți aplica pe zona de lucru un cubuleț de gheață din infuzie de mușețel sau o infuzie caldă din ierburi medicinale.  Înmuiați o dischetă de vată în infuzia pregătită și aplicați pe sprâncene pentru 2-3 minute.

Pensatul fără durere a sprâncenelor

3. Puține persoane știu că durerea depinde și de momentul ales pentru desfășurarea procedurii de pensare. Dacă vă veți obișnui să vă pensați sprâncenele după ce ați făcut un duș sau ați primit baie, atunci, practic, nu veți simți durere. Mai bine să amânați procedura dacă aceasta coincide cu perioada  premenstruală, pentru a evita durerea.  În afară de aceasta, profesioniștii recomandă  pensarea în a doua parte a zilei sau înainte de somn, pentru dispariția iritațiilor și înroșirilor de pe piele. 

4. Pensatul se efectuează în direcția creșterii. În procesul de corectare, străduiți-vă să prindeți firul cât mai aproape de rădăcină și nu uitați să întindeți pielea în locul   de creștere.

5. Pensați mai întâi o sprânceană, apoi cealaltă. Aceasta permite curățarea uniformă a acestora.

După desfășurarea procedurii dezinfectați încă o dată pielea, prelucrând-o cu tonic pentru ten și aplicați peste zona iritată o cremă calmantă. Aceste reguli simple vă vor ajuta repede, calitativ și fără durere să desfășurați procedura de pensare în condiții domestice. Dacă nu aveți suficientă încredere în propriile capacități și vă este frică să nu smulgeți mai multe fire, mai bine apelați la un specialist. În saloanele de înfrumusețare, stiliștii folosesc diferite soluții pentru reducerea senzațiilor de durere în timpul efectuării procedurii în această zonă a feții, dar și procedura se desfășoară mai repede.

Pensatul fără durere a sprâncenelor

Sursa

Distribuie articolul: