Sfaturi inutile: 7 beauty life hack-uri populare care NU au efect

Sfaturi inutile: 7 beauty life hack-uri populare care NU au efect

Sfaturile utile au invadat Internetul – cum să prelungeşti viaţa produselor cosmetice şi cu ce să îţi hidratezi faţa, dacă ţi s-a terminat crema şi aşa mai departe. Dar oare toate life hack-urile sunt într-adevăr eficiente? Am verificat şi am aflat că multe sfaturi populare sunt absolut inaplicabile în viaţă!

Sfaturi inutile: 7 beauty life hack-uri populare care NU au efect

Sfat: Folosiţi rimel în calitate de contur lichid pentru ochi

În realitate: a încercat cineva vreodată să contureze ochii cu rimel? Fiecare a doua resursă pentru femei recomandă: „Vi s-a terminat conturul lichid de ochi? Nici o problemă! Înmoaie o pensulă subţire în rimel şi conturează ochii ca de obicei!” Iar acum realitatea crudă: nu va ieşi nimic, rimelul are o altă formulă şi o consistenţă mai groasă. Aşa că dacă vei reuşi să îşi conturezi ochii, te poţi lăuda că eşti pictor adevărat!

 
Sfat: Dacă rimelul s-a uscat, diluează-l cu apă carbogazoasă

În realitate: ei şi? El s-a uscat, s-a uscat de tot! Da, după ce îl diluezi cu apă (de regulă se recomandă apă cu gaze), pentru un timp rimelul devine mai lichid şi îl poţi aplica, însă formula lui este afectată, iar a doua zi va fi din nou uscat. Şi cu cât mai mult îl vei dilua, cu atât mai rău vor arăta genele şi să nu te miri că după câteva ore rimelul se va scutura de tot. Iar life hack-ul este, în acest caz, unul singur: cumpără un rimel nou.

Sfat: Usucă coşurile cu pastă de dinţi

În realitate: ți-a apărut un coș – usucă-l cu pastă de dinți! Ați auzit despre asta? Acest „life hack” este de când lumea. Sau, cel puțin, de când a apărut pasta de dinți. În realitate însă, ea nu ajută, unicul lucru pe care îl obții este să îți usuci prea tare pielea și să capeți o iritație sub formă de pată roșie.

Sfaturi inutile: 7 beauty life hack-uri populare care NU au efect

Sfat: Folosește umbrele lichide și cremoase pe post de ruj

În realitate: iubitorii de cosmetici universale recomandă deseori folosirea produselor după alte destinații. Cel mai popular life hack este aplicarea pe buze a umbrelor cremoase de nuanțe roz. În realitate totul este invers: umbrele nu se țin pe buze, și asta în cel mai bun caz. În cel mai rău, ele se vor împrăștia și vor usca pielea. Într-un cuvânt, renunță.

Sfat: Dă-te cu pudră pentru ca machiajul să țină mai mult

În realitate: nu știm de ce acest mit este încă în viață, însă multe tinere consideră că trebuie să își dea cu pudră pe buze pentru ca rujul să țină mai mult sau să aplice pudră pe pleoape pentru un efect de durată al umbrelor. Nu este adevărat! Ca rezultat vei obține doar piele uscată. Iar ca machiajul să țină mai mult folosește primere, destinate tocmai pentru aceste scopuri.

Sfat: Înlocuiește șamponul uscat cu făină de porumb

În realitate: dacă nu ai reușit să te speli pe cap, iar la îndemână nu ai șampon uscat, dar vrei foarte mult să îți împrospătezi părul, folosește făină de porumb. Îți imaginezi ce se va întâmpla? În primul rând, este greu să îți dai seama ce cantitate să folosește, în al doilea rând, părul va fi neplăcut la atingere… Bine dacă nu faci insecte! În al treilea rând, nu cred că pielea capului va accepta cu plăcere atâta „murdărie”, nu experimenta! Apropo, același lucru se referă la talcul pentru copii. Nici acesta nu poate îndepărta grăsimea de pe păr.

Sfaturi inutile: 7 beauty life hack-uri populare care NU au efect

 Sfat: Îndepărtează cearcănele cu ajutorul pachețelelor de ceai verde

În realitate: nu, acest sfat nu este inutil – ceaiul verde conține antioxidanți și nu este dăunător… Doar că cearcănele nu vor dispărea. Adică acest life hack pur și simplu nu ajută și  gata! Din păcate…

Sursa

Distribuie articolul: