Cum să slăbim pe picioare și coapse: sfaturi pentru femeile care preferă mini

Cum să slăbim pe picioare și coapse: sfaturi pentru femeile care preferă mini

Cu cât urcă mercurul în termometre, cu atât mai mare este dorința de a îmbrăca o fustă mai scurtă, însă cum să procedăm dacă trebuie să slăbim puțin pe picioare? Să readucem suplețea și formele frumoase ne ajută alimentația corectă, exercițiile eficiente și… câteva trucuri verificate în timp.

Cum să slăbim pe picioare și coapse: sfaturi pentru femeile care preferă mini

Cum să slăbim pe picioare și să normalizăm alimentația: dieta

Dacă primăvara v-a prins într-o formă nu prea bună și v-a pus problema „slăbirii pe picioare”, este rațional să începeți prin reorganizarea meniului. Specialiștii în alimentație sunt siguri: pentru a căpăta obiceiuri alimentare corecte și folositoare (sau a scăpa de cele dăunătoare), omul are nevoie de doar trei săptămâni! Dacă scopul principal al regimului dumneavoastră este să slăbiți pe picioare, ar trebuie să vă axați pe două aspecte:

  • arderea grăsimilor subcutanate și lupta împotriva celulitei;
  • întărirea și tonifierea mușchilor.

Desigur, orice plan de alimentație nu va acționa punctual asupra unei anumite părți a corpului. În rolul de „ghid”, în situația în care este nevoie să punem în ordine o anumită zonă, apar eforturile fizice. Dacă tindeți să slăbiți pe picioare, este bine să optați pentru un regim alimentar care se combină bine cu eforturile fizice regulate. Este vorba practic de orice dietă cu un aport suficient de proteine – acestea, în primul rând, ne conferă sațietate și taie dorința de dulce, iar în al doilea rând, compensează consumul de proteine din mușchi în timpul antrenamentelor și permit formarea unei noi musculaturi. Însă, cu toată eficiența și efectele sale de lungă durată, o dietă de proteine cu un conținut scăzut de carbohidrați ar putea să vă lipsească de energia necesară pentru antrenamente. O popularitate tot mai mare în cazul necesității de a slăbi pe picioare cu ajutorul normalizării alimentației și fitnessului regulat o capătă dieta proteine-carbohidrați – un plan de alimentație care permite folosirea avantajelor dietei de proteine concomitent cu un aport suficient de carbohidrați sănătoși, „lenți”. După ce stabiliți alimentele care vă aduc cele mai mari beneficii, trebuie să renunțați complet la următoarele: dulciuri și copturi din orice produse rafinate (ulei, zahăr, crupe), fast-food și alte surse de grăsimi hidrogenate și calorii „rapide” din semifabricate. Acordați atenție și cantității de sare consumată o parte integrantă a dietei pentru slăbitul picioarelor, de aceea alunele sărate și pop-cornul sunt, de asemenea, interzise.

Apropo, despre gustări. Consultanții americani în alimentație, în sfaturile lor la tema „Cum să slăbiți pe picioare”, recomandă următoarele: imediat ce v-ați ridicat pentru a lua un snack (sau v-ați gândit la el și ați întins mâna), faceți douăzeci de așezări. Acest lucru fie va tăia de tot dorința de a consuma produse dăunătoare, fie, cel puțin, va reduce la minimum pagubele produse de consumul acestora.

Cum să slăbim pe picioare și coapse: sfaturi pentru femeile care preferă mini

Cum să slăbim pe picioare: 6 trucuri suplimentare

  • Practicați înotul și mergeți pe jos. Ambele tipuri de activităţi presupun un efort fizic care stimulează fiziologic musculatura picioarelor. Chiar dacă staţi pur şi simplu culcate pe apă, muşchii lucrează! Şi înotul, şi mersul fac parte din eforturile aerobice în timpul cărora corpul primeşte energie din oxigen: glucoza se oxidează, grăsimea se arde mai repede, iar dispoziţia se ridică.
  • Beţi corect apă, ceai mate şi pu-erh. Deseori greutatea în exces, acumulată în picioare şi pe şolduri, se manifestă la femei prin celulită. Nodulii de grăsime sunt, din păcate, caracteristici pentru fiziologia feminină şi sunt greu de îndepărtat, însă putem reduce manifestarea exterioară a celulitei cu ajutorul mai multor metode. Printre acestea se numără regimul corect al băuturilor: beţi cel puţin 1,5 litri de apă curată fără gaze, preferabil în porţii mici (câte 20-30 ml de câteva ori pe oră). De un real ajutor sunt şi ceaiurile etnice: mate-ul parahawaiian şi pu-erh-ul chinezesc. Aceste băuturi, cu condiţia să fie infuzate corect, ajută la controlarea poftei de mâncare şi îmbunătăţesc circulaţia limfei şi disocierea grăsimilor.
  • Purtaţi lenjerie corectoare şi haine modelatoare. Colanţii şi pantalonii modelatori sunt, în prezent, o adevărată armă secretă! Lenjeria corectoare nu doar formează silueta, creând o linie mai frumoasă şi mai suplă a şoldurilor, genunchilor, gleznelor, ci şi are un efect anti-varice, luptând cu consecinţele modului sedentar de viaţă.
  • Încercaţi produsele de autobronzat. Autobronzul face ca picioarele să arate vizual mai suple. Însă fiţi atente – pentru aplicarea acestui produs de colorare aveţi nevoie de abilităţi speciale. Începătoarele este mai bine să folosească şerveţele colorante.
  • Familiarizaţi-vă cu dry brushing-ul (masajul uscat) al picioarelor. Multe femei cunosc efectul tonifiant şi de întinerire pe care îl are brushing-ul asupra feţei, însă puteţi folosi aceeaşi metodă şi pentru a slăbi pe picioare. Pentru masajul uscat al picioarelor aveţi nevoie de doar 10 minute de timp liber şi de o perie cu peri naturali suficient de aspri sau, dimpotrivă, cu peri de plastic moi. Masajul circular energic cu peria asigură un efect anticelulitic şi de drenaj al limfei, precum şi îmbunătăţeşte elasticitatea pielii.
  • Lucraţi în picioare. Statul pe scaun multe ore în şir blochează circulaţia sângelui şi a limfei, dar şi conduce la slăbirea muşchilor. Ofilirea musculaturii se răsfrânge asupra funcţionalităţii generale a ţesuturilor de menţinere, însă dacă schimbaţi măcar o dată pe oră poziţia corpului, situaţia se va îmbunătăţi.

Cum să slăbim pe picioare și coapse: sfaturi pentru femeile care preferă mini

Cum să slăbiţi pe picioare şi să deveniţi mai sportive: exerciţiile

Dacă trebuie să slăbiţi pe picioare, nu veţi reuşi fără exerciţii fizice. Însă nu are rost să faceţi excese: o creştere semnificativă a masei musculare va face, desigur, coapsele, genunchii şi gleznele mai atletice, însă ele nu vor arăta mai slabe. Vă puteţi antrena atât acasă, cât şi la sală, cel mai important este să acordaţi atenţi picioarelor zilnic, cel puţin 15-30 de minute. Una dintre cele mai bune metode în cazul necesităţii de slăbire a picioarelor este antrenamentul cardio: diferite tipuri de alergat, sărituri cu coarda, aşezări, mers cu bicicleta. Combinând exerciţiile fizice cu cele de respiraţie după metoda bodyflex, inventată de americanca Greer Childers, veţi obţine rezultate vizibile în scurt timp! Bodyflex intensifică metabolismul grăsimilor şi tonifică muşchii datorită obţinerii unei cantităţi suplimentare de oxigen.

Cum să slăbiți pe picioare și să vă alintați: îngrijirea corpului

Probabil că partea cea mai plăcută a maratonului cu scopul de a slăbi pe picioare sunt procedurile de îngrijire. Scrub-urile pe coapse și pulpe îmbunătățesc microcirculația sângelui și limfei și vă scapă de celulele moarte ale pielii, deschizând porii și permițând pielii picioarelor să „asimileze” mai bine orice îngrijire ulterioară, fie că vorbim despre măști și împachetări, fie despre hidratare cu ajutorul cremelor. De asemenea, acasă puteți practica hidromasajul cu ajutorul dușului, inclusiv contrastant. Acesta este ușor de realizat: cu mișcări rotative îndreptați jetul puternic de apă al dușului în sus, de la glezne spre coapse. Pentru masajul de slăbit al picioarelor este mai bine să vă adresați unui specialist, cel puțin în prima perioadă, până vă familiarizați cu metodicile pe exemplul masajului realizat de un specialist profesionist. Masajul vacuum este recomandat în lupta cu celulita și edemele, care conferă, deseori, volum suplimentar picioarelor. Iar masajul punctual și modelator, executat de mâinile iscusite ale unui specialist calificat, modelează practic picioarele viselor dumneavoastră. Însă nu uitați, dacă aveți în anamneză fracturi sau entorse, varice sau așa-numitele steluțe de capilare pe picioare, trebuie să renunțați la masaj și să soluționați problema slăbirii picioarelor doar după o consultație la medic.

Cum să slăbim pe picioare și coapse: sfaturi pentru femeile care preferă mini

Sursa

Distribuie articolul: