Top 5 vitamine și minerale pentru organismul femeii

Top 5 vitamine și minerale pentru organismul femeii

Nu e secret că pentru frumusețe și sănătate nu sunt suficiente procedurile cosmetice și serviciile de coafor. Nici emoțiile pozitive și buna dispoziție nu salvează situația. Pentru o sănătate de fier, este nevoie să asigurăm organismul cu vitamine și minerale. Și asta pentru că deficitul lor se manifestă prin uscăciunea buzelor, fragilitatea unghiilor, descuamarea pielii și alte probleme care ne afectează aspectul exterior și, prin urmare, sănătatea.

Top 5 vitamine și minerale pentru organismul femeii

Ce vitamine trebuie să administreze femeile și care sunt produsele cu un conținut crescut de nutrienți? Desigur, puteți include în meniu polivitamine complexe. Dar, după cum se știe, cele mai bune și naturale surse de vitamine și minerale pentru organismul femeii sunt fructele și legumele proaspete, verdețurile, produsele de carne, lapte și pește.

Cele mai bune vitamine pentru femei: vitamina С

Vitamina C este considerată vitamina frumuseții și a sănătății, iar acest lucru nu este întâmplător. Vitamina C este un bun antioxidant și contribuie la întărirea imunității. În plus, acidul ascorbic reglează producerea și distrugerea melaninei, care este răspunzătoare pentru apariția petelor pigmentare și a alunițelor.

Cele mai bogate în vitamina C sunt citricele, kiwi, coacăza neagră și roșie, măceșul, roșiile, ceapa, ardeii grași roșii, multe tipuri de varză, salata, cartofii, dar și ficatul și rinichii.

Top 5 vitamine și minerale pentru organismul femeii

Vitaminele necesare organismului: vitamina E

Și vitamina E are acțiune antioxidantă, deoarece luptă cu procesele de îmbătrânirea și formarea neoformațiunilor maligne. În plus, aceasta îmbunătățește circulația sângelui și coagulabilitatea acestuia, crește posibilitățile de regenerare a țesuturilor, susține funcția organelor genitale feminine și ușurează simptomul premenstrual.

Cea mai mare cantitate de vitamina E se găsește în uleiurile vegetale de presă rece, arahide, semințe, germeni de grâu, hrișcă, leguminoase, frunze de salată, varză, unt, slănină, gălbenușul de ou, carnea de vită.

Top 5 vitamine și minerale pentru organismul femeii

Vitamine folositoare pentru organismul femeii: vitamina В6

Vitamina B6 ajută în lupta cu stresul, este necesară pentru funcționarea normală a sistemului nervos central, contribuie la sinteza proteinelor, reduce nivelul de colesterol în sânge, asigură metabolismul aminoacizilor, iar ca rezultat contribuie la păstrarea tinereții.

Vitamina B6 este conținută în germenii de grâu, bobii de soia, banane, avocado, spanac, nuci, funduc, tărâțe, produsele lactate, carnea de pui, ficat, pește.

Top 5 vitamine și minerale pentru organismul femeii

Minerale pentru sănătatea femeii: Fe

Fierul ajută hemoglobinei să lege și să transporte oxigenul către toate celulele corpului. De asemenea, contribuie la schimbul de substanțe și energie.

Cea mai mare cantitate de fier este conținută în carnea de vită, ficatul de vită, limbă, rinichi. De asemenea, mult Fe se găsește și în alte tipuri de carne, pește, hrișcă, sfeclă, fasole, mazăre, ouă, mere, pere, curmale, arahide, smochine, rodii, zmeură, căpșuni, coacăza neagră, ceapa verde. 

Top 5 vitamine și minerale pentru organismul femeii

Minerale pentru sănătatea femeii: Mg

Magneziul este numit, pe bună dreptate, metalul vieții, deoarece este un microelement important pentru toate organele omului. În particular, magneziul reduce iritabilitatea și oboseală, are efect antistres, îndepărtează insomniile și spasmele, relaxează mușchii, contribuie la sănătatea dinților, previne fragilitatea oaselor, îmbunătățește starea generală în perioada premenstruală.

Magneziul este conținut în sare, produsele de mare și pește, dar și în hrișcă, mei, fasole, mazăre, pâinea de secară, verdeață, pepene verde, arahide, susan, ciocolată, prune, mere, smochine, caise uscate, banane, lapte și produse lactate acide.

Top 5 vitamine și minerale pentru organismul femeii

Sursa

Distribuie articolul: