Cum dezvolți abilitățile copilului cu doar 15 minute pe zi

Cum dezvolți abilitățile copilului cu doar 15 minute pe zi

Doriți ca copilul dumneavoastră să crească inteligent și talentat, însă nu aveți timp pentru a vă ocupa cu el? Vă împărtășim mici secrete! 

Cum dezvolți abilitățile copilului cu doar 15 minute pe zi

Se consideră, cu cât mai mult timp vă aflați alături de copil,cu atât mai multă atenție îi acordați. Și cu atât mai mult cresc șansele, ca acesta să crească un geniu. O mamă însă care muncește nu are prea mult timp liber! Ce facem atunci? 

Pentru început trebuie să stabilim: atenția față de copil la fel poate fi inutilă și nu va oferi nimic dezvoltării lui. Dacă vă aflați alături pe canapea și vizionați serialul preferat, atunci ce folos are micuțul de la aceasta? Iar dacă timp de 15 minute zilnic (!) vă ocupați cu el, discutați, vă jucați – în curând veți vedea rezultatele. 

1.Discutați cu copilul.Despre tot ce i s-a întâmplat pe parcursul zilei: despre victoriile și înfrângerile lui.Întrebați-l de atitudinea lui față de evenimente și oameni. În așa fel veți învăța copilul să judece. 

2. Există o mulțime de exerciții de logică, pe care i le puteți da să le rezolve, chiar și atunci când preparați cina. Navigați pe internet – cu siguranță veți găsi site-uri tematice, dedicate dezvoltării copilului. În așa fel veți învăța copilul să gândească logic. 

3. Încurajați toate tipurile de muncă manuală – aplicație, desen, construcție. Aceasta dezvoltă motorica mică, care are legătură directă cu dezvoltarea gândirii. 

4. Puneți-i să asculte muzică clasică, lăsați-l să adoarmă sub creațiile lui Bach,Mozart, Gndelya. Unii specialiști consideră,că muzica clasică dezvoltă nu doar simțul frumosului, dar și logica, gândirea. 

Cum dezvolți abilitățile copilului cu doar 15 minute pe zi

5. Învățați împreună cu el poezii și cântece. De dorit, ca aceste poezii să fie bune, de calitate – Marșak, Ciukovskii și alți clasici ai literaturii pentru copii. Poeziile sunt un antrenament perfect pentru memorie. 

6. Admirați în mod deschis și împărtășiți-vă sentimentul cu copilul față de tot ce vă înconjoară: natura, arhitectura, frumusețea omului, etc.. În așa fel veți dezvolta gustul estetic la copil.

Distribuie articolul: