Tabăra de vară pentru copii: 5 reguli de alegere pe care trebuie să le cunoască părinții

Tabăra de vară pentru copii: 5 reguli de alegere pe care trebuie să le cunoască părinții

Vara este sub nas și mulți părinți nu știu încă unde să-și ducă copilul la odihnă în vacanța de vară, pentru că nu toți au posibilitatea să meargă la țară la bunici. Totodată, părinții nu ard de nerăbdare să-și lase copiii singuri acasă fără supraveghere. Mai ales că maturii continuă să meargă la serviciu pe timpul vacanței de vară a copiilor. Deci, ce e de făcut? Copilul urmează să meargă la tabăra de vară pentru copii! Însă, la acest capitol părinții trebuie să cunoască câteva reguli care urmează să fie aplicate atunci când aleg destinația.

Tabăra de vară pentru copii: 5 reguli de alegere pe care trebuie să le cunoască părinții

Părinții, care în copilăria lor s-au odihnit în taberele de vară, neapărat, vor decide să-și îndrepte copii într-acolo. De ce? Pentru că odihna în astfel de condiții îl ajută pe copil să fie mai independent și responsabil. Pentru că acolo nimeni nu-l va dădăci și el va trebui să se conformeze necesităților de viață altor participanți, va învăța să găsească compromis, să fie mai ingenios și diplomatic. Aceasta nu este lista completă a experienței pozitive pe care o trăiește copilul într-o tabără de vară. Așa deci, ați decis să trimiteți copilul la tabără. La ce trebuie să atrageți atenția atunci când faceți alegerea? Iată câteva reguli.

1. Internetul vă vine în ajutor.

Acum aveți posibilitatea să găsiți, în internet, mai multe opinii vizavi de orice. Inclusiv, păreri referitoare la taberele de vară pentru copii. Pe site-urile operatorilor turistici puteți găsi propuneri referitoare la locurile de odihnă pentru copii atât în țară cât și peste hotare, puteți vedea chiar și fotografii precum și multe alte detalii. Ați selectat câteva tabere de vară pentru copii? Acum, nu vă leneviți să căutați și opiniile altor părinți care au reușit să-și ducă copiii acolo.

Tabăra de vară pentru copii: 5 reguli de alegere pe care trebuie să le cunoască părinții

2. Nu cădeți în capcana inovațiilor.

La ziua de astăzi, apar tot mai multe propuneri în ceea ce privește organizarea odihnei de vară a copiilor. Însă, nu întotdeauna tot ce este nou este și bun. Mai bine încredințați copii unor pedagogi verificați deja decât celor care nu au, deocamdată, experiență în ceea ce ține de organizarea odihnei de vară a copiilor. Iar lipsa de experiență poate transforma vacanța copiilor într-un amalgam de neplăceri și nervi.

3. Nu doar mâncarea contează.

Atunci când alegeți tabăra, atrageți atenția nu doar asupra meniului și locație, dar și asupra programului activității copiilor pe toată durata sejurului. Este foarte important ca copilul să petreacă cât mai mult timp în aer liber.

4. Luăm în calcul interesele.

Acum există un număr mare de tabere pentru copii cu activități specifice. Există tabere sportive, turistice – unde copiii vor merge în tot felul de excursii, există tabere de întremare a sănătății de tip sanatorial, lingvistice unde copiii vor studia limbile străine, tabere unde copilul va învăța să supraviețuiască în condiții extremale ș.a.m.d. Toate aceste variante urmează să le examinați împreună cu copilul. Alegerea trebuie să-i aparțină.

Tabăra de vară pentru copii: 5 reguli de alegere pe care trebuie să le cunoască părinții

5. Atenție la vârsta și particularitățile copilului.

Atunci când alegeți tabăra pentru copilul dumneavoastră, trebuie să vă orientați la vârsta și particularitățile sale personale (fizice și psihologice). De exemplu, unui copil supraponderal nu i se potrivește tabăra cu profil sportiv unde eforturile nu sunt calculate pentru capacitățile lui, iar dacă elevul nu stă bine la capitolul limbi străine nu i se prea potrivește tabăra lingvistică.