Ce poate pune sub lovitură o căsnicie?

Ce poate pune sub lovitură o căsnicie?

Uneori, involuntar ne permitem acțiuni, care în realitate ar putea pune sub lovitură căsnicia noastră. Străduiți-vă să anticipați astfel de situații și să evitați cele mai frecvente motive pentru un divorț - recomandă psihologii. Despre ce este vorba? 

Ce poate pune sub lovitură o căsnicie?

Serviciul 

Dacă acasă vă consacrați tot timpul liber unei activități peste program – acest lucru se poate răsfrânge asupra căsniciei voastre. Dacă o situație similară durează doar o săptămână sau două, aceasta nu ar trebui să provoace probleme. Iar dacă lucrul acasă durează luni la rând – există toate șansele, că mariajul dvs. se va destrăma. Soții neapărat trebuie să petreacă mult timp împreună, iar doar adormirea împreună în fața televizorului nu va rezolva problema respectivă. 

Călătoriile de durată în interes de serviciu 

Călătoriile scurte în interes de serviciu efectuate într-un alt oraș au dreptul la existentă și nu ar trebuie să aducă nici o daună relațiilor familiale. Însă dacă dvs. sau soțul vă aflați câte jumătate de an departe de casă – trebuie să bateți alarma. Să spunem lucrurilor pe nume: scrisorile electronice și apelurile telefonice nu pot substitui comunicarea între patru ochi. De aceea crește probabilitatea unor relații în viața reală din partea ambilor soți, care riscă să transforme în ceva mai mult. 

Lipsa de aprobare din partea partenerului 

Critica permanentă sau pur și simplu negarea tacită are un impact distrugător asupra relațiilor. Un astfel de comportament impune oamenii să trăiască permanent un sentiment de vină și disconfort. Deseori, soluționarea acestei probleme vine odată cu apariția unei altei persoane, care vă acceptă jumătatea așa cum este ea și nu înaintează cerințe excesive. 

Ce poate pune sub lovitură o căsnicie?

Inegalitate în obligațiuni 

Atunci când unul din soți șterge praful și spală vesela, în timp ce altul nu poate fi rupt de la ecranul televizorului sau de la computer – așteptați apariția problemelor. Nu este neapărat, ca aportul în familie să fie făcut în formă naturală: dacă unul dintre parteneri aduce în casă toți banii câștigați, iar altul – face practic toate treburile casnice – acestea pot fi calificate drept aporturi egale a partenerilor. 

Însă, dacă marea majoritate a obligațiunilor este executată de o singură persoană, este doar o chestiune de timp, când aceasta va simți, că este folosită și nu este apreciată la justa valoare. Așa dar, este un scenariu perfect pentru apariția unei a treia persoane pentru crearea unui triunghi amoros. 

Luați în calcul recomandările noastre și străduiți-vă să evitați situațiile, care vă pot pune sub lovitură căsnicia. Vă dorim înțelepciune și dragoste!

Distribuie articolul: