Copiii francezi nu scuipă cu mâncare?

Copiii francezi nu scuipă cu mâncare?

Cartea scriitoarei franceze Pamela Druckerman ” French children don't throw food” este apreciată de o mulțime de mame, care găsesc aici o mulțime de informație utilă și descoperă multe lucruri interesante. 

Copiii francezi nu scuipă cu mâncare?

Cele mai bune citate din cartea respectivă pot fi interpretate drept legi pentru educația copilului: 

Copiilor trebuie să le oferi libertate, pentru ca ei să-și poată manifesta personalitatea. 

Copii se simt mult mai încrezuți, dacă părinții lor sunt încrezuți în sine. 

Cu cât copilul este dezmierdat mai mult, cu atât el este mai nefericit. 

Cea mai bună metodă de a face copilul fericit – este să-i permiți să cunoască ce este dezamăgirea. 

Părinții francezi le insuflă copiilor dragostea față de legume cu un alt mesaj și cu mai multă perseverență. Ei descriu gustul fiecărei legume și vorbesc despre prima cunoștință cu țelina, ca despre o nouă prietenie pentru toată viața. 

Important este să înțelegi, că nu doar copilul, dar și prinții au un regim al zilei. Ar trebui să găsiți echilibrul între cele două ritmuri. 

În Franța ideea principală, care este inspirată mamelor de societate, constă în faptul, că rolul mamei este foarte important, ea însă nu trebuie să pună în umbră celelalte roluri. 

Copilul are nevoie cel mai mult de o ”ordine în lume interioară, grație căreia el va putea deveni desinestătător și să se dezvolte”. 

Nu este o educație mai rea, decât lupta de opinii și discuțiile cu copilul - cine este mai important. 

Să le permiți copiilor ”să-și trăiască viața – nu înseamnă să-i lași să plece în lumea largă. Important – este să recunoașteți, că copiii nu sunt o realizare a ambițiilor părinților, ”proiecte”, pe care noi, părinții tindem să le aducem până la perfecțiune. Ei sunt oameni mici, suficient de independenți, care au propriul gust, și propriul înțeles despre plăcerea și experiența de la explorarea lumii. Și chiar propriile secrete”. 

Autorul cărții este americană, însă a locuit mulți ani în Franța. Acolo ea a născut trei copii. Pamela susține, că franțuzoaicele cunosc un secret de educație a bebelușilor, astfel încât, copii la vârsta de doi ani se comportă liniștit în restaurant, iar sugarii dorm toată noaptea. 

Copiii francezi nu scuipă cu mâncare?

Autorul nu vine cu instrucțiuni concrete privind educația copiilor. Pamela Druckerman împărtășește din propriile observații, comparațiile stilurilor de educație în America și Franța. Toate acestea sunt redate într-un limbaj simplu, fără terminologie și expresii profesionale. 

Citiți această carte și veți afla cum să învățați bebelușul să doarmă toată noaptea fără a se trezi, cum să-i spuneți copilului ”nu”, cum să-i organizați regimul alimentar, pentru ca copilul să mănânce bine și multe alte subiecte actuale pentru mame. 

În linii generale, cartea este bună pentru a fi citită înainte de somn și nu conține informații științifice. Multe metode, descrise de autoare se cer aplicate imediat pe proprii copiii.

Distribuie articolul: