De ce soțiile înșală? Unde se ascund motivele infidelității femeilor?

De ce soțiile înșală? Unde se ascund motivele infidelității femeilor?

De ce soțiile înșală? Unde se ascund motivele infidelității femeilor?

Poligamia și adulterul bărbaților rareori lasă pe cineva indiferent. Oare de ce? Doar, uneori, și femeile își înșală partenerul. Ce ne determină pe noi, femeile, să fim infidele?

Uneori, se întâmplă că femeia înșală nu pentru că și-a pus din timp acest scop, dar pentru că au cedat ”frânele”, iar supărările și greutățile de altă dată prin care a trecut în relația cu partenerul său dau de știre. În aceste momente este important ca femeia să găsească în ea puterea de a se opri la timp pentru a se întreba: ”Ceea ce-mi doresc este oare adevărat?”. Și despre felul în care trebuie de făcut acest lucru vom vorbi astăzi.

Motivele infidelității femeilor

1. Soțul nu-i acordă atenție

Uneori, în cadrul vieții de familie, partenerii încep să se îndepărteze unul de altul. Motivele acestei situații pot fi multe: relațiile de lungă durată care s-au transformat deja în rutină, certurile permanente și pierderea interesului unul față de celălalt. În consecință, soțul este ”absorbit” de computer, jocuri și alte distracții specifice sau, în sensul direct al cuvântului, se poate retrage în garaj unde să-și petreacă tot timpul cu scumpa sa mașină. Toate încercările de a obține un dram de atenție se încheie fie cu nimic fie cu o partidă de sex ”de serviciu” fără niciun fel de emoții.

Cum să te oprești la timp:

Retragerea soțului într-o altă realitate – nu neapărat virtuală – poate fi un indicator al faptului că nu-l mai interesați ca femeie. În acest caz vorbim nu doar despre faptul că nu trebuie să mai umblați prin casă în capotul vechi, cu felii de castraveți pe față și cu bigudiuri în cap. Mai degrabă ar trebui să atrageți atenția asupra faptului că însăși comportamentul dumneavoastră nu este demn de cel al unei femei.

Când ultima dată ați cumpărat o haină nouă pentru dumneavoastră? Când v-ați alintat cu o bijuterie simpatică sau cu articole de cosmetică decorativă? Când ultima dată v-ați odihnit spiritual, ați făcut plimbări la natură sau v-ați întâlnit cu prietenele?  Când v-ați simțit liberă, când ați dansat sau ați mers la o cură de masaj?

Atrageți atenția asupra femeii din dumneavoastră, reînviați din interior. Pe moment nu veți mai gândi la adulter, ulterior, situația se va schimba înspre bine: fie că veți ieși cu un alt bărbat în baza normelor legale, fie că veți fi fericită alături de soțul dumneavoastră legal.

2. Soțul are caracterul slab

În realitate, aceasta reprezintă o problemă enormă în cuplu, chiar dacă ea nu reprezintă cauza adulterului. Bărbatul, din start este mai echilibrat, stabil și puternic, tot timpul trebuie să posede femeia, să o calmeze, să-i bage mințile în cap (în sensul bun al cuvântului: câteodată emoțiile prevalează și este foarte benefic când cineva ne readuce în câmp rațional), direcționeze.   

Bărbatul poate fi asociat cu cele două maluri ale râului care direcționează cursul apei. Dacă malurile se rup, râul iese din albie, iar urmările, din câte cunoașteți, pot fi diferite. Femeia simte că nu este pedepsită, i se permite totul și, practic, asemenea unui copil, pe undeva chiar și intenționat, își pune soțul la încercare: ”Cât de departe pot să merg?”, ”Câtă răbdare poți să ai?, ”Când vei da dovadă de putere, vei bate cu pumnul în masă și ai să spui ”Ajunge!””.  

Dacă bărbatul nu vede acest lucru, nu înțelege ce are de făcut, își manifestă slăbiciune în tot, în acest caz, femeile înșală. Se pare că aceasta este ultima etapă de încercare. După adulter, dacă râul iese din matcă se poate revărsa în mare unde-și poate găsi noi maluri mai sigure.  

Cum să te oprești la timp:

În acest caz, din partea dumneavoastră se cere mai multă putere și voință.  De multe ori, odată cu înțelegerea a ceea ce se întâmplă se schimbă și comportamentul. Comportamentul bazat pe principiul ”odată de taci, voi face ceea ce vreau”, de multe ori nici femeilor nu le place. Ea vrea să fie ”moale și pufoasă”, însă, alături de un astfel de bărbat se transformă într-o scorpie.

Așa că încercați să conștientizați problema și începeți să o soluționați. Problema poate fi și în dumneavoastră – sunteți o femeie prea puternică și autoritară și pur și simplu, îl eclipsați pe soțul dumneavoastră. Alături de o asemenea femeie și Terminator pare a fi un băiețel. În acest caz revizuiți-vă propriul caracter sau necesitățile reale de la această relație. Ori, problema este în el, în acest caz discutați cu soțul, spuneți-i ce așteptări aveți de la el.

3. Soțul lipsește

Soțul este permanent în deplasări, iar ea rămâne mult timp singură. Pe umerii dumneavoastră sunt casa, copiii și cel mai probabil, serviciu.

Evident, în această situație, sexul ar fi o modalitate de degajare care să vă amintească despre faptul că sunteți totuși femeie. Însă, acum soțul deschide pe undeva a treia uzină sau se află în negocieri, sau trece Gibraltarul, fiind la timona unei nave în mare. Oriunde…numai nu cu dumneavoastră. Dumneavoastră vă obișnuiți cu ideea că ați fi ”singură”. Și dacă sunteți singură…la orizont apare un bărbat. Și parcă totul ar fi frumos, dar tot mai sunteți căsătorită.

Cum să te oprești la timp:

Pot fi câteva variante. În primul rând, dacă lipsa lui permanentă este o măsură necesară, și ambii ați fost de acord cu această situație, amintiți-vă de fiecare dată de ce tolerați ambii acest lucru, spuneți-vă că soțului, de asemenea, îi este greu fără dumneavoastră. El, însă, nu înșală. Calificați această situație drept o încercare peste care trebuie să treceți.

Între timp, pur și simplu, vă puteți găsi o altă activitate care vă va ocupa tot timpul și vă va ajuta să vă eliberați de energia creativă sexuală.

În al doilea rând, dacă serviciul soțului nu face decât să strice relațiile între voi încât ați ajuns să vă gândiți la adulter trebuie să discutați cu el sincer despre acest lucru. Dacă soțul este o persoană adecvată, va aprecia onestitatea de care dați dovadă și va depune eforturi pentru a găsi soluționarea problemei. În cazul în care serviciul nu poate fi conjugat cu familia, este timpul să fie stabilite prioritățile.

De ce soțiile înșală? Unde se ascund motivele infidelității femeilor?

4. Dorința de răzbunare

V-a înșelat soțul, v-a rănit, și v-a călcat demnitatea în picioare - v-ar părea în acel moment că toate acestea vă dau undă verde pentru adulter. Începând de la fraza ”O să mai vedem noi cum nu voi găsi pe altcineva mai bun!”. Porniți căutările…și…găsiți.

Cum să te oprești la timp:

Țineți minte că răzbunarea este ”mâncarea” care nu se servește rece. Oferă-ți timp să te răcorești, să elaborezi un plan de răzbunare. Discutând în sine, cel mai probabil, veți câștiga timp, și nu vă veți permite să faceți o boacănă. Atunci, însă, când vă veți calma, gândiți-vă unde se ascunde problema care vă trezește această sete de răzbunare …și rezolvați-o. Gândiți-vă ce înseamnă adulterul? Acest lucru va schimba oare lucrurile în direcția pozitivă?

5. Vă doriți diversitate sexuală

Sau, pur și simplu doar sex, din păcate, și așa se întâmplă. De exemplu, când, în rezultatul diferitor motive, soțul nu mai este atât de viril. Ori, femeia nu-și poate satisface poftele sexuale în cadrul căsătoriei.

Cum să te oprești la timp:

Dacă problema constă în faptul că vă lipsește diversitatea, discutați cu soțul, dați-i clar de înțeles cât de important este acest lucru pentru dumneavoastră și cum vă simțiți în situația existentă. Dacă motivul este în sexul de proastă calitate – și în acest caz pot fi găsite soluții dacă soții încercă să o găsească împreună.

Este mai complicat în cazul în care soțul suferă de impotență, iar dumneavoastră sunteți în floarea vârstei. Probabil, asemenea cazuri urmează să fie examinate individual împreună cu specialistul, întrucât adulterul nu va consolida relațiile dintre voi și este puțin probabil să găsiți o altă cale de a vă elibera de energia sexuală.

6. Senzații noi

Această situație este una obișnuită din romanele pentru femei. Acasă este soțul – Ion pe care-l cunoaște mai bine decât pe sine însăși, doi copii de școală, albituri necălcate și agende pline cu note de 2.  Ea știe exact din ce motive se poate certa cu soțul, cum va arăta împăcarea, ea știe exact cum va fi ziua ei de mâine, week-endul sau anul viitor.  Cu alte cuvinte, orice aparat tehnic ar fi invidios pe un asemenea grad de stabilitate.

Și iată-l pe el. Atât de nou, zâmbitor și care nu face parte din rutina ei zilnică.

Asta se poate întâmpla oriunde. Importantă este ideea că femeia obosește de viața pe care o duce. Posibil că încetează să se mai simtă femeie chiar dacă relațiile sexuale între soți se mențin. Alături de noul ei bărbat, ca în tinerețe, ea își permite să nu se mai gândească că acasă nu este pregătită cina sau că fiul nu și-a făcut temele. Uneori, asemenea aventuri se dezvoltă în relații, alteori, ele se termină cu o întâlnire-două fără niciun fel de obligații.  

Cum să te oprești la timp:

În cel mai decisiv moment, când încă nu este târziu să spui ”NU”, creierul se deconectează. Din acest considerent, este mai bine ca asemenea situații să fie evitate. În acest caz trebuie să atrageți atenție nu la relațiile din familie ci la relația dumneavoastră cu soțul ca între bărbat și femeie.

Cât de des vă petreceți timpul doar în doi fără a rezolva problemele legate de fiu sau să decideți ce canapea cumpărați? Vă satisfaceți oare reciproc din punct de vedere sexual? Readuceți între voi aroma dragostei și măcar puțin romantism. În caz contrar, mai devreme sau mai târziu, cineva din voi doi, oricum, va dori să plece.

De ce soțiile înșală? Unde se ascund motivele infidelității femeilor?

7. Considerați că meritați mai mult

Acesta este, probabil, cel mai inexplicabil motiv al adulterului. Și cuprinde în sine toate problemele menționate mai sus. Femeia este nemulțumită de căsnicia pe care o are, el pentru ea este ca și valiza fără toartă. Din anumite considerente, ea nu poate să-l părăsească. Probabil că nu există suficient curaj și determinare.

Dar situația este greu de tolerat, pentru că toate sunt anapoda, iar ea nu mai vrea, nu este în stare și nu poate să lucreze intens asupra relației existente. O astfel de femeie, emoțional se simte liberă, pentru ea – căsnicia este doar un statut, acea ștampilă arhicunoscută despre care vorbesc toți bărbații.  Din această cauză, ea nu are granițe și chiar după ce și-a înșelat soțul nu se simte atât de vinovată.

Apropo, convingerea instalată ”Eu merit mai mult”, chiar dacă nu ați înșelat și nici nu aveți de gând să o faceți, poate avea consecințe ireversibile, și cel mai des, din partea bărbatului. Orice convingere psihologică se manifestă prin comportamentul nostru și aceasta nu este o excepție. Bărbatul, cu siguranță, va simți că nu este cel mai bun pentru dumneavoastră. Fapt ce-i dezleagă acestuia mâinile, iar cel care va înșela…va fi el.

Cum să te oprești la timp:

În acest caz, este cazul să ne bazăm pe onestitate și principii morale. Dacă în căsnicie lipsește și una și cealaltă, adulterul este inevitabil, iar căsnicia este condamnată. Dacă totuși există componenta morală, trebuie de lucrat cu ea. Înșelându-vă soțul, nu procedați corect, pentru că și dumneavoastră sunteți responsabilă pentru această relație pe care ați dezvoltat-o cândva împreună. Adulterul este un simptom al slăbiciunii.

Dacă nu vă doriți să soluționați problemele din relația voastră considerând că puteți să vă găsiți un bărbat mai bun? Găsiți-l ! Dar procedați corect. Pentru că nu este deloc complicat să depuneți cerere și să divorțați. Dar dacă totuși, permanent, vă sună în cap și inimă că adulterul este o greșeală, un comportament pentru cei slabi de fire, că veți regreta cândva acest lucru, începeți să descurcați mulțimea de probleme și să discutați cu soțul. Mai bine soluționați problemele încet, cu greu dar corect decât să fugiți de ele repede și în mod laș.

***

În varianta clasică, în cadrul familiei, femeia întotdeauna a fost simbolul fidelității și inspirația soțului pentru orice schimbare. Dacă femei înșală, ea nu-și înșală doar soțul, dar și rolului său pe care-l are în familie. Concluzia – nu doar bărbații au asupra a ce lucra pentru a preveni adulterul din partea soției, dar și noi – femeile.  

Distribuie articolul: