Chlamydia in timpul sarcinii: cum protejăm copilul

Chlamydia in timpul sarcinii: cum protejăm copilul

Chlamydia in timpul sarcinii este o problemă periculoasă, în primul rând, pentru făt. Situația se complică prin faptul că viitoarei mămici nu-i pot fi prescrise toate preparatele tradiționale pentru tratarea acestei afecțiuni. Netratată boala tot nu poate fi lăsată. Dacă afecțiunea va progresa activ, copilul poate avea de suferit.

Chlamydia in timpul sarcinii: cum protejăm copilul

Chlamydia trăiește, practic, în organismul fiecărui om. Problema constă doar în cantitatea și activismul acestora. De asemenea, în rezistența sistemului imunitar. De regulă, odată cu sarcina, imunitatea slăbește. În consecință, apar probleme.

Simptomele bolii

Simptomele Chlamydia în sarcină apar în funcție de locul amplasării coloniei. Aceste parazite locuiesc în căile genitale ale femeii anume în colonii. Dacă emitentul a ales pentru dislocarea sa colul uterin, viitoarea mămică poate avea eliminări neînsemnate din vagin, ea poate acuza dureri în partea inferioară a abdomenului. Dacă, însă, infecția s-a ridicat mai sus și afectează cavitatea uterină, trompele, aceleași simptome devin mai pronunțate. Cauzele sunt bolile infecțioase aderente.

Toate aceste stări, care, apropo, sunt caracteristice altor multor afecțiuni. De aceea, este necesară examinarea medicală specializată, care va confirma sau infirma presupunerile dumneavoastră. Diagnoza corectă are o importanță majoră în ceea ce privește tratarea adecvată a Chlamydia in timpul sarcinii.

Chlamydia in timpul sarcinii – consecințe

Dacă Chlamydia in timpul sarcinii afectează sarcina și în ce măsură le îngrijorează pe toate viitoarele mămici. Răspunsul este univoc: afectează. În cel mai rău caz poate avea loc un avort spontan – în primul și al doilea trimestru. La termeni mult mai avansați este posibilă ruperea prematură a membranei amniotice și nașterea prematură. Dacă bacteriile vor reuși să treacă de bariera placentară și să ajungă la copilaș, el poate face conjunctivită, faringită, otită, uneori, chiar și pneumonie. De aceea, dacă femeia s-a îmbolnăvit, trebuie să se trateze neapărat!

Cum se tratează Chlamydia cronică in timpul sarcinii

Chlamydia cronică in timpul sarcinii tratată corect înseamnă nu doar eliminarea unei afecțiuni foarte periculoase dar și grija de a nu face rău copilului în timpul tratamentului. De aceea, imediat ce au fost stabilite simptomele afecțiunii, trebuie început tratamentul. Acesta nu este complicat: se prescriu antibiotice care nu pot trece de bariera placentară și face rău copilului. Pentru a proteja fătul de influența antibioticelor, tratamentul are loc în cure scurte.

Important! Dacă până la concepere ați fost diagnosticată cu o formă cronică a acestei afecțiuni și aveți o anumită experiență de tratament, în nici un caz, nu vă determinați tratamentul individual! Fără studii specializate, nu veți putea lua în calcul toate particularitățile impactului preparatului asupra copilului.

Chlamydia in timpul sarcinii: cum protejăm copilul

Profilaxia

Profilaxia acestei afecțiuni constă în trei momente cheie:

1. Atitudinea responsabilă față de propria sănătate încă de la începutul maturizării sexuale.

2. Pregătirea pentru concepere: examinările de rigoare, odată ce veți planifica sarcina veți avea posibilitatea de a urma un curs de tratament în caz de necesitate.

3. Întărirea imunității. Cum am menționat mai sus, de Chlamydia suferă toată lumea. Însă, în cazul unor persoane, dezvoltarea lor este împiedicată de sistemul imunitar, în cazul altora – nu. Cu cât mai puternice vor fi forțele de apărare ale organismului femeii, cu atât mai mică va fi probabilitatea de a face Chlamydia cronică în timpul sarcinii.

Distribuie articolul: