Sexul în timpul sarcinii: toate pozele sigure și confortabile

Sexul în timpul sarcinii: toate pozele sigure și confortabile

Din câte se știe, o femeie însărcinată are nevoie de emoții pozitive și senzații plăcute. Și dacă femeia și copilașul se simt bine și sunt sănătoși, iar medicul a permis continuarea vieții sexuale, nu este cazul să renunțați la sex în timpul sarcinii.

Sexul în timpul sarcinii: toate pozele sigure și confortabile

Organismul femeii, din punct de vedere psihologic dar și fizic, este predispus la apropiere intimă de bărbatul a cărei dragoste și grijă o simte copilul. Și dacă mama va avea senzații pozitive datorită sexului, asta doar îi va face bine copilului. Principalele condiții pentru sexul în timpul nașterii – afecțiune, dorință reciprocă și, evident, pozele potrivite care nu vor exercita presiune asupra burții, iar femeia se va simți pe cât se poate de confortabil.

Vă propunem, în continuare să studiați principalele poze recomandate în timpul sarcinii.

Sexul pe o parte – poza care presupune contact fizic maxim între viitoarea mămică și bărbat, iar adâncimea penetrării este minimă.

Femeia pe spate, bărbatul pe o parte - această poză o puteți încerca dacă v-ați plictisit de poza clasică pe o parte. Femeia trebuie să se culce pe spate și să arunce ambele picioare peste șoldul partenerului. Avantajul acestei poze este în faptul că ea permite contactul vizual, viitorii părinți se pot privi reciproc, săruta. Totodată, burtica se află în siguranță.

”Stil Doggy” - această poziție este foarte bună pentru că nu se exercită nicio presiune asupra abdomenului, dar, în același timp, el ar trebui să fie foarte atent - din cauza penetrării profunde mișcările trebuie să fie lente. Dacă în timpul contactului sexual femeia simte anumite senzații neplăcute, imediat procesul trebuie întrerupt pentru a nu genera complicații. De asemenea, poza poate fi ajustată – bărbatul se așează în genunchi, iar femeia, sprijinindu-se de pat, se așează peste genunchii lui și, în acest fel, ea poate controla adâncimea penetrărilor.

Poza ”călărețul” – când femeia se poziționează deasupra partenerului care stă culcat, această poziție îi va permite femeii nu doar să controleze adâncimea penetrărilor, dar și să urmărească întregul proces.

Ca și în cazul poziției precedente și aici aveți posibilitatea să faceți anumite ajustări:

  •  bărbatul se așează, se sprijină pe mâini, iar femeia se poziționează în așa fel încât să fie față în față cu bărbatul.
  •  femeia se poziționează deasupra bărbatului și cu spatele la el.
  •  bărbatul se culcă pe pat și lasă picioarele peste podea strângându-le la genunchi, femeia se poziționează deasupra.

Sigură în timpul sarcinii se consideră a fi poziția în care bărbatul se așează pe pat, fotoliu sau scaun, iar femeia se așează cu spatele la el, ținând totodată, picioarele pe podea – în acest fel ea poate controla procesul.

Sexul în timpul sarcinii: toate pozele sigure și confortabile

În primele luni de sarcină, femeia poate face sex și în poziția misionarului, atâta timp cât nu există presiune asupra burții. După ce burtica devine evidentă, poza poate fi ajustată:

- bărbatul se poate sprijini pe mâini și genunchi pentru a nu presa burta

- femeia se culcă pe marginea patului și îndoaie genunchii, bărbatul stă lângă pat în genunchi

Sexul în timpul sarcinii nu doar că este permis, mai mult, el poate fi diversificat și totuși, la unele poze ar trebui să renunțați pentru a nu face rău copilașului.

Și, neapărat, discutați despre toate aspectele cu medicul care vă curează sarcina și dacă contraindicațiile lipsesc, iubiți-vă și nu uitați că există o mulțime de alte posibilități de a vă aduce satisfacție reciprocă.

Distribuie articolul: