Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Dacă-ți dorești o cină consistentă, după care picii tăi să se lingă pe degete și să mai ceară o porție, trebuie să gătești această rețetă de cannelloni, care nu lasă pe nimeni indiferent.

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Ingrediente:

  •  1 kg carne de vită tocată
  •  400 g cannelloni
  •  1 ceapă mare tocată mărunt
  •  6 căței de usturoi tocați
  •  1 linguriță zahăr
  •  1, 200 kg sos marinara

Pentru topping

  •  600 ml lapte
  •  50 g unt
  •  50 g făină
  •  140 g cașcaval afumat
  •  150 g parmezan
  •  oregano, sare și piper după gust

Cannelloni cu carne de vită și sos bechamel

Mod de preparare:

Într-o tigaie care nu lipește, călește usturoiul și ceapa, pentru 5 minute. Adaugă carnea de vită și călește-o încă 10 minute. Adaugă jumătate din cantitatea de sos marinara ( făcut după rețeta asta simplă de aici) și zahărul. Lasă pe foc mic, semi-acoperit, 20 de minute.

Între timp, ocupă-te de sosul bechamel. Topește untul la foc mic într-o crăticioară. Adaugă făina, amestecă bine și lasă așa 1 minut. Adaugă laptele, treptat și amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe, timp de 2 minute. Dă de pe foc, adaugă cașcavalul afumat ras, oregano, sare și piper. Amestecă și acoperă.

Toarnă restul de sos marinara rămas pe fundul unei tăvi care nu lipește. Umple fiecare cannelloni în parte cu carnea tocată, așezând, pe rând, în tavă. Toarnă sosul alb pe deasupra și presară parmezanul.

Dă la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute. Servește fierbinte.

Sursa: unica.ro

Distribuie articolul: