Cartofi prăjiți cu ficat

Cartofi prăjiți cu ficat

Lista produselor pentru această rețetă este minimă, iar cartofii sunt baza. Puteți folosi orice tip de ficat: de pui, de porc sau de vită. Diferența constă doar în procesul de tăiere a ficatului în bucățele. Cel mai ușor de tăiat pentru prăjit este ficatul de vită.

Cartofi prăjiți cu ficat

MOD DE PREPARARE

1. Începem cu cartofii. Spălăm și curățăm cartofii, apoi îi clătim din nou și îi lăsăm puțin să se scurgă de apă. Le tăiem feliuțe sau pai, de mărime medie. Acum primul truc – înainte de a-i pune pe tigaia încinsă, cartofii trebuie uscați bine, cu ajutorul unor șervețele de hârtie. Atunci ei nu se vor lipi și nu se vor desface. Ulei turnăm puțin mai mult decât este nevoie pentru cartofii prăjiți, dar mai puțin decât pentru friteuză. Prăjim cartofii, amestecând, pentru ca aceștia să se rumenească pe toate părțile. Sărăm la sfârșit.

Cartofi prăjiți cu ficat

2. Continuăm cu ficatul. Bucățelele de ficat trebuie să aibă aproximativ aceeași mărime ca feliuțele de cartofi. Și acesta trebuie uscat înainte de prăjire. Ficatul se pregătește mult mai repede decât cartofii, dar se sărează tot la sfârșit. Adăugăm și puțin piper. Acum ambele ingrediente sunt gata. Acum ele trebuie puse pe șervețele de hârtie, pentru a îndepărta grăsimea în exces – acesta este al doilea truc.  

Cartofi prăjiți cu ficat

3. Prăjim ceapa și împreunăm toate trei componente. Puteți pune ceapă crudă, ală sau roșie, tăiată feliuțe subțiri, în calitate de decor. Sau puteți să vă lipsiți de ceapă, sau să o puneți separat. Amestecăm cartofii și ficatul scuturând vasul și servim. Poftă mare!

Cartofi prăjiți cu ficat

Sursa

Distribuie articolul: