Frigărui din spată de porc cu mere

Frigărui din spată de porc cu mere

Afară s-a încălzit, iar aceasta înseamnă că s-a deschis sezonul frigăruilor! Ne-am obișnuit să gătim frigărui punând carnea pe ace cu ceapă și roșii. Vă propunem să încercați o nouă variantă cu mere, este absolut delicioasă.

Frigărui din spată de porc cu mere

MOD DE PREPARARE

1. Radeți fin coaja de pe lămâie, stoarceți sucul. Într-un bol amestecați jumătate din sucul de mere, sucul de lămâie, coaja de lămâie și muștarul.

2. Mărunțiți frunzele de dafin, piperul negru boabe și piperul aromat, adăugați în marinadă. Amestecați.

3. Ștergeți carnea cu șervețele de hârtie și tăiați bucăți dreptunghiulare de aproximativ 4х2,5х2,5 cm. Puneți carnea în bolul cu marinadă și amestecați bine cu mâinile, pentru ca fiecare bucățică să fie îmbibată cu sos. Acoperiți cu o folie alimentară și lăsați la loc recpe pentru 2-4 ore.

4. Aprindeți mangalul – cărbunii trebuie să fie bine arși și acoperiți cu cenușă gri. Tăiați merele în sferturi, îndepărtați cotorul, iar miezul tăiați-l în felii mari.

5. Scuturați bucățile de carne de marinadă și puneți-le pe ace, alternând cu bucățile de măr (cu atenție, să nu rupeți merele). Gătiți pe cărbuni, stropind ocazional cu marinadă, timp de aproximativ 20 de minute.

6. Adăugați în marinadă restul de suc de mere, sărați, piperați, fierbeți compoziția timp de 2-3 minute. Strecurați și serviți la frigărui ca sos.

Sursa

Distribuie articolul: