Prăjitură cu glazură de ciocolată și portocale

Prăjitură cu glazură de ciocolată și portocale

Acest desert cu portocale se prepară ușor și, datorită aromei sale, cu siguranță va fi pe placul membrilor familiei tale.

Timp de preparare: 1 oră.

Ingrediente pentru 4-6 porții:

150 g unt (ținut la temperatura camerei);
150 g zahăr (cât mai fin);
150 g făină;
3 ouă mari;
coaja rasă de la două portocale;
2 linguri de lapte;
Pentru decor: un plic de glazură de cacao instant.

Mod de preparare:

Pasul 1: Încingeți cuptorul la 170 de grade. 
Pasul 2: Amestecați untul și zahărul până când zahărul se dizolvă complet. Adăugați peste ele și ouăle bătute și făina, amestecând permanent. Puneți și coaja de portocale. Mai amestecați bine până când să adăugați și laptele.
Pasul 3: Puneți compoziția obținută într-o tavă rotundă (tapetată cu hârtie de copt) și coaceți prăjitura pentru 35-40 minute.

Glazura de ciocolată:

Pasul 1: Puneți într-o cratiță zahărul și sucul de portocale și lăsați-le pe foc, amestecând încet. Lăsați ca zahărul să se dizolve de tot. Puneți la răcit.
Pasul 2: Turnați sosul peste prăjitură, cât timp aceasta este caldă și se află încă în tavă. Abia după ce se va răci de tot o veți scoate și o veți pune pe un platou.
Pasul 3: Preparați glazura conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Turnați-o peste prăjitură și lăsați-o să se întărească.

Sursa