Rețetă simplă de pâine de casă cu jumări

Rețetă simplă de pâine de casă cu jumări

Pâinea de casă nu se compară cu cea din magazine. Așa că ți-am pregătit o rețetă simplă, din ingrediente pe care cu siguranță le ai acasă: pâine cu jumări. Aroma acesteia va fi cea mai plăcută!

Ingrediente (1 pâine)

  • 1 lingură de drojdie uscată;
  • 250 ml apă caldă;
  • 2 linguriţe de sare;
  • 600 g făină;
  • 300 g jumări tăiate;
  • ulei, pentru uns tava.


Mod de preparare

  • Combini într-un vas apa călduţă cu drojdia şi laşi să se înmoaie 5 minute.
  • Amesteci sarea cu făina, torni apa, puţin câte puţin, şi frămânţi până când aluatul nu se mai ţine de degete şi îi poţi da forma unei bile.
  • Acoperi vasul cu un prosop şi îl laşi să crească cel puţin 10 ore pentru ca aromele să se amestece.
  • Dai drumul la cuptor şi întinzi aluatul pe o suprafaţă unsă cu făină.
  • Presari o treime din jumările tăiate şi formezi din nou o bilă din aluat.
  • Întinzi aluatul şi repeţi operaţiunea până când rămâi fără jumări.
  • Pui aluatul în tava unsă cu ulei şi laşi pâinea la crescut 30 de minute, după care o dai la cuptor până se rumeneşte.


Sursa