Salată din legume prăjite și ierburi aromate

Salată din legume prăjite și ierburi aromate

La salate se folosesc uneori legume fierte sau coapte, în schimb legume prăjite – destul de rar. Absolut greșit!

Salată din legume prăjite și ierburi aromate

MOD DE PREPARARE

1. Curățați cățeii de usturoi. Puneți-i într-un bol, adăugați puțină sare și semințele de chimen. Pisați bine, apoi adăugați un strop de ulei.

2. Tăiați roșiile și ardeii în jumătate (pe cei mai mari – în 4 părți), iar locurile de tăiere stropiți-le cu amestecul de usturoi și chimen (nu folosiți mai mult de jumătate din compoziție).

3. Încălziți puțin ulei într-o tigaie mare, la foc iute, și prăjiți ardeii, apoi roșiile, până se rumenesc.

4. Spălați lămâia cu o perie, uscați-o. Coaja dați-o printr-o răzătoare mică, apoi stoarceți sucul.

5. În uleiul rămas în tigaie turnați sucul de lămâie, adăugați compoziția de usturoi și sare, încălziți 2 minute la foc mic.

6. Turnați sosul deasupra legumelor, presărați fulgii de ardei iute și coaja rasă de lămâie, lăsați 2 ore la temperatura camerei. Înainte de a servi, ornați cu frunte mărunțite de coriandru. 

Salată din legume prăjite și ierburi aromate

Sursa

Distribuie articolul: