Somon cu sos de muștar și miere, sparanghel alb cu sos olandez, după reţeta Olei Socolova

Somon cu sos de muștar și miere, sparanghel alb cu sos olandez, după reţeta Olei Socolova

-
//
27.05.2014

Somon cu sos de muștar și miere, sparanghel alb cu sos olandez, după reţeta Olei Socolova

Beneficiile somonului sunt greu de apreciat, așa că pur și simplu trebuie să-l includeţi în regimul alimentar al adulților și copiilor. Beneficiile somonului se află în mare parte în grăsimile sale, care sunt uşor de absorbit și spre deosebire de grăsimile animale, sunt foarte utile. Somonul este  recomandat femeilor însărcinate, deoarece este o sursă indispensabilă de proteine ​​pentru viitorul copil și omega - 3 acizi grasi, care joacă un rol important în dezvoltarea creierului la viitorul copil. Mai sănătos și mai gustos este pregătirea somonului la cuptor, aşa cum el păstrează nutrienţi maximi și datorită marinadei, devine o mîncare foarte impresionantă.

Pentru 2 porţii:

2 bucăţi de somon

Pentru marinat:

1 lingură de miere

2 linguri sos de soia

1 lingură de muștar

1 lingură suc de lămâie - după gust

1 lingură de susan

1. Pregătiți marinada: se amestecă bine toate ingredientele.

2. Fiecare bucată de somon bine spălat, se aşează pe un prosop de hîrtie, se împărte în două părți, se curăță, dacă este posibil, de oasele mari. Pielea de somon poate fi lăsată.

3. Lăsaţi somonul în marinadă, întorcînd-l pe fiecare parte. Se cufundă pentru 20 - 30 de minute.

4. Se încălzește cuptorul la 180 de grade. Somonul se aranjează în formă și se trimite la copt pentru 25-30 de minute.

În timp ce se pregăteşte somonul, puteţi pregăti un alt fel de mâncare, sparanghel alb și tradiționalul sos olandez.

Sparanghelul în țara noastră devene tot mai popular cu fiecare zi. Și dacă înainte îşi  puteau permite doar unii, deoarece costa prea scump prin magazine, acum, când sparanghelul este cultivat în Republica Moldova și prețul la care a devenit mult mai mic, sparanghelul a devenit disponibil, putem doar să ne bucurăm. Sezonul sparanghelului alb este din martie până în iunie, iar după gust este mai fin decît cel verde. Sparanghelul este foarte util, inclusiv pentru femeile însărcinate, deoarece conține elemente care sunt implicate cu succes în formarea oaselor şi dinţilor la copil.

Sparanghel alb cu sos olandez

Pentru 2 porții:

1 legătură sparanghel

1 linguriță sare

1 linguriță zahăr

1 linguriță unt

Pentru sosul olandez:

2 gălbenuşuri de ou

1 linguriță oţet de vin alb

1 lingură suc de lămâie

100 g unt

Sare și piper

1. Pregătiți sosul: Într-o cratiță mică, combinaţi sucul de lămâie și oțetul, se aduce pînă la fierbere.

2. Amestecaţi într-un blender 2 gălbenuşuri de ou cu sare și piper, lăsați blenderul în funcţiune și turnaţi încet conținutul din cratiță (oțetul și sucul de lămăie).

3. Separat, se topeşte untul. Și fără a opri blenderul, se toarnă în gălbenușurile de ou. Se amestecă timp de aproximativ 10 secunde.

4. Pregătiți sparanghelul: sparanghelul se curăţă de coajă. Cel mai simplu mod este de a folosi un curățător special. Se toarnă într -un vas apă, asfel încît sparanghelul complet să se cufunde. Adaugaţi sare, zahăr, unt, amestecaţi și lăsaţi la foc pînă se aduce la fierbere. Aruncaţi sparanghelul şi fierbeţi 15-20 de minute. Verificați dacă este gata, străpungeţi cu o furculiță sau cu un cuțit. Dacă sparanghelul este moale, înseamnă că este pregătit.

5 . Se serveşte cu sos.

Somon cu sos de muștar și miere, sparanghel alb cu sos olandez, după reţeta Olei Socolova