Tartă grecească cu nuci

Tartă grecească cu nuci

Tartă grecească cu nuci

Mod de preparare:

  1. Pregătiți aluatul. Cerneți făina cu sarea, adăugați uleiul de măsline, sucul de lămâie și 1 pahar de apă. Apoi frământați un aluat moale și elastic. Puneți-l într-un bol, acoperiți.
  2. Prăjiți nucile pe o tigaie uscată și încălzită, amestecând continuu, timp de 5 minute. Mărunțiți-le cu ajutorul unui cuțit.
  3. Puneți nucile în bol, adăugați mierea și amestecați.
  4. Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Întindeți prima bucată, formând o turtă rotundă și subțire, aranjați-o pe o formă unsă cu ulei.
  5. Turnați pe această turtă jumătate din umplutură. Întindeți a doua bucată de aluat, formând o turtă de aceeași mărime ca prima, și aranjați-o deasupra nucilor. Turnați restul de umplutură. Întindeți a treia parte și acoperiți tarta. Îmbinați marginile. Stropiți cu puțină apă și presărați cu susan.
  6. Faceți pe tartă niște tăieturi după cum arată imaginea. Coaceți în cuptorul încins la 180 de grade până capătă o culoare aurie-închis, aproximativ 35-40 de minute. Amestecați într-o tigaie înaltă zahărul, mierea și sucul de lămâie. Fierbeți 5 minute. Turnați deasupra tartei și lăsați să se răcească.  

Tartă grecească cu nuci

Sursa

Distribuie articolul: