Veganismul și fitness-ul

Veganismul și fitness-ul

-
//
04.08.2014

Veganismul este un stil de viață, care din start provoacă o mulțime de întrebări. Există multe cărți și articole scrise despre vegetarianism, iar dacă vei încerca să-ți imaginezi toată informația într-un sistem întreg, se va primi un haos.

Veganismul și fitness-ul

Unii consideră, precum că carnea conține microelemente benefice pentru organism; alții – că este amoral să mănânci alte ființe, că carnea este un produs nociv, greoi iar pentru digerarea cărnii, organismul cheluie un volum enorm de energie, supunând tractul digestiv unui stres. Mai mult, adepții stilului vegan de viață pot fi divizați în câteva categorii: prima – persoanele nu mănâncă doar carne, cei care nu mănâncă pește și ouă și în sfârșit, cei care nu consumă produse lactate și mănâncă doar hrană vegetală.

Noi nu vom încerca să vă convingem, sau dimpotrivă. Nici nu vom descrie avantajele unui regim alimentar față de altul sau să vă recomandăm unul anume. Este alegerea dvs. conștientă.

Însă. Indiferent de alegerea pe care o veți face, este nevoie de o abordare corectă a problemei. În cazul dat, înainte de a urma un oarecare regim alimentar, întrebați-vă: cu ce voi suplini lipsa unor sau altor produse în alimentație? Dacă doriți să fiți o persoană sănătoasă și activă, aveți nevoie de o alimentație bogată și echilibrată.

Mai ales, dacă faceți fitness și doriți să obțineți rezultate pozitive, fără o doză bună de energie nu veți reuși. Și nici masa musculară nu va crește dacă veți consuma doar produse vegetale.

Se știe că în mediu, o persoană care face exerciții fizice are nevoie de 60-70 gr. de proteine zilnic. Nu este chiar atât de mult, mai ales în condițiile în care în natură există o varietate bogată de surse de proteine.

Veganismul și fitness-ul

Carnea (la fel peștele și ouăle) poate fi substituită cu produsele lactate, în special brânza de vaci și cașcavalul. De asemenea, soia și nucile conțin o cantitate mare de proteine. Iar ciupercile nu pot fi un produs de alternativă – deoarece proteinele din ele practic nu se digerează.

O sursă bună de proteine sunt boboasele și fructele de mare. Proteinele se regăsesc și în terciuri, fructe și chiar legume, chiar dacă de regulă aceste produse sunt surse de carbohidrați.

Neapărat fiți atenți la sănătatea și dispoziția dvs. Dacă ați devenit iritat, dacă efortul fizic ordinar, vi se pare deja complicat, ar trebuie să vă revizuiți regimul alimentar. Desigur, trecerea de la o alimentație la alta – este un stres pentru organism și veți simți un oarecare disconfort. De aceea – trecerea la alt regim alimentar trebuie să fie treptată, iar disconfortul minimal, care cu timpul să dispară.