Ce NU trebuie să faci dacă ești însărcinată iarna

Ce NU trebuie să faci dacă ești însărcinată iarna

Pentru fiecare persoană este mult mai dificil să-și mențină sănătatea în sezonu rece, atunci când oameni cu gripă, viroză sau răceală sunt la tot pasul. În acest caz, cel mai mult au de suferit graviduțele, care trebuie să aibă și mai multă grijă de organismul și corpul lor.

Ce NU trebuie să faci dacă ești însărcinată iarna

Iată sfaturile dr. Silviu Iştoc pentru a avea o sarcină lipsită de probleme în această iarnă.

Germenii sunt peste tot!

Atenţie la igiena mâinilor mai ales în perioada sarcinii. Evitaţi să vă atingeţi nasul şi gura după ce aţi pus mâna pe butonul liftului sau pe uşa blocului. Este indicat să vă spălaţi foarte des pe mâini, iar atunci când nu o puteţi face, asiguraţi-vă că aveţi un dezinfectant în geantă.

Evitaţi deshidratarea

Aerul din timpul iernii poate fi într-adevăr uscat, iar atunci când intraţi şi ieşiţi din clădiri este posibil să vă supraîncălziţi şi să transpiraţi. Deshidratarea poate provoca probleme la nivelul organismului, de aceea este foarte important să beţi multă apă.

Nu este deloc plăcut să fii afară

Cea mai recomandată formă de exerciţiu pentru femeile gravide este mersul pe jos, dar când temperaturile sunt scăzute, este mai bine să rămâneţi în casă şi să realizaţi un alt tip de exerciţii, întrucât activitatea fizică vă poate ajuta să scăpaţi de durerile de sarcină.

Înscrieţi-vă la o serie de cursuri concepute pentru viitoarele mămici. Yoga este o alegere excelentă pentru femeile gravide, deoarece poate ajuta la atenuarea durerii spatelui şi chiar vă poate ajuta să vă controlaţi respiraţia, ceea ce este extrem de util atunci când veţi naşte.

Ce NU trebuie să faci dacă ești însărcinată iarna

Atenţie la trotuare!

În această perioadă sunteţi mai predispuse la cădere, deoarece sarcina va schimba centrul de greutate şi, deşi rareori, o lovitură a abdomenului duce la complicaţii, este posibil să vă complicaţi starea dacă veţi suporta o căzătură. Asiguraţi-vă că purtaţi cizme bune, de susţinere şi nu tocuri înalte.

Luaţi-vă hainele potrivite!

Este distractiv să cumpăraţi haine pentru femei însărcinate, dar hainele de iarnă pot fi prea grele şi incomode. Alegeţi un model care să vă permită să vă mişcaţi cu uşurinţă, dar să vă ţină şi de cald. Evitaţi hainele prea strâmte, care să vă provoace dureri şi optaţi pentru pulovere supradimensionate şi lejere.

Sursa: csid.ro

Distribuie articolul: