Cartierul Telecentru, rupt de restul lumii. Până la sfârşitul lunii AUGUST troleibuzele 3, 10 şi 24

Cartierul Telecentru, rupt de restul lumii. Până la sfârşitul lunii AUGUST troleibuzele 3, 10 şi 24

-
//
14.06.2018

Circulaţia troleibuzelor de pe linia 3 din Capitală va fi suspendată de mâine şi până în data de 25 august. De asemenea, troleibuzele 10 şi 24, care vin din sectoarele Râşcani şi Ciocana, vor circula doar până la strada 31 august şi nu vor mai ajunge în cartierul Telecentru. Decizia a fost (re)luată de Primăria Capitalei, care anunţase la începutul lunii că lucrările vor dura doar zece zile.

Ulterior, a fost emis un comunicat prin care cetăţenii erau informaţi că lucrările de curăţare a sistemului de canalizare pe strada Bucureşti, între Puşkin şi Bănulescu Bodoni, au fost amânate deoarece compania care urma să efectueze lucrările nu primise autorizaţia necesară.Cartierul Telecentru, rupt de restul lumii. Până la sfârşitul lunii AUGUST troleibuzele 3, 10 şi 24

Marţi însă, Primăria Capitalei a revenit cu un nou comunicat în care anunţa despre sistarea circulaţiei troleibuzelor nr. 3, 10 şi 24 în cartierul Telecentru. Doar că de această dată, locuitorii din zonă aflau cu stupoare că lucrările vor fi efectuate în 2 etape şi se vor încheia tocmai pe 25 august. 

Până atunci, municipalitatea a precizat că o rută temporară de autobuz va asigura conexiunea dintre sectorul Centru și cartierul Telecentru. 

PUBLIKA.MD aminteşte că lucrările de reabilitare a sistemului de canalizare de pe strada Bucureşti, vor avea loc în tronsonul cuprins între străzile Al. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni. 

Lucrările se vor desfăşura pe etape. În prima etapă, 14 - 17 iunie, va fi închisă intersecția străzilor București și Al. Pușkin. Prin urmare, circulaţia troleibuzului nr. 3 va fi suspendată, iar tinerarul rutei de troleibuz nr. 2 se scurtează de la strada Gheorghe Asachi pe strada Pan Halippa, strada Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit. 

De asemenea, itinerarul rutelor de troleibuz nr. 10 și nr. 24 se scurtează până la strada 31 august 1989.

Şi maxi-taxiurile îşi vor schimba traseul. Astfel rutele nr. 101, nr. 125, nr. 154 și nr. 185 vor circula pe strada București pe strada Vlaicu Pârcălab, strada A. Șciusev, strada Nicolae Iorga, strada București și în continuare pe traseele stabilite, iar retur vor face de pe str. București pe str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Vlaicu Pârcălab, str. București și în continuare pe traseele stabilite. 

Iar în a doua etapă a lucrărilor, preconizată pentru perioada 18 iunie - 25 august, strada Bucureşti va fi închisă în tronsonul cuprins între străzile Al. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni. Iar transportul public va circula după acelaşi itinerar stabilit în prima etapă. 

Conducătorii auto care traversează zona sunt rugaţi să respecte semnalizarea rutieră temporară.

Sursa: publika.md