mamaplus

Autocar plin cu copii, ținut 8 ore în vamă. Nagacevschi: ”Idioților! Ați transformat vacanța celor mici într-un calvar!”

-
//
02.05.2023

Un autocar plin cu copii care plecau în România a stat blocat în vamă circa opt ore. Despre aceasta a spus fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. „Ați tranformat vacanța copiilor într-un calvar, idioților”, a scris acesta pe Facebook, scrie unimedia.info.

mamaplus

„Dragi guvernanți,
Recent ne-ați anunțat despre o mare reușită de-a Dvs – controlul comun la punctul vamal Leușeni-Albița, fapt ce ar diminua termenul de trecere al controlului la frontieră. Iată că vineri (28.04.2023) spre sâmbătă (29.04.2023) cel puțin un autocar plin cu copii care plecau spre România într-o minivacanță a stat blocat în vamă timp de circa 8 ore, de pe la miezul nopții până pe la 08:00 dimineața. Din discuțiile cu martorii oculari funcționarii moldoveni umblau cu niște mutre acre de parcă le-ar fi fost dator cineva. Eu nu cunosc cine sunt nesimțiții care au ținut copiii în vamă timp de circa 8 ore, dar să vă bateți joc în asemenea hal de copii este inadmisibil. Ați tranformat vacanța copiilor într-un calvar, idioților!
Pentru asemenea atitudine față de copii cineva ar urma să zboare din funcția deținută. Nu ar strica niște instruiri pentru funcționarii care nu știu să se comporte decent și o monitorizare strictă a activității acestora. Prea mulți țarioci pe metru pătrat în țara asta! PS hai, dați vina pe partea română, că la căutatul vinovatului sunteți meșteri. Luptați cu contrabanda și corupția din vamă, dar nu cu copiii, viitorul acestei țări!”, a scris Fadei.
Serviciul Vamal nu a venit cu o reacție.
Cele patru autorități vamale și de frontieră din Republica Moldova și România, aplică în comun controlul coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, sensul de intrare în România.