mamaplus

Avocatul Poporului, reacție la cazul fetei însărcinate la doar 15 ani

-
//
11.09.2023

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului informează că s-a autosesizat în cazul adolescentei din Sadaclia, raionul Basarabeasca, care a rămas însărcinată la doar 15 ani cu un localnic.

mamaplus

„Există suspiciunea că a fost comisă infracțiunea prevăzută la art. 174 din Codul penal al Republicii Moldova, actul sexual cu o persoană care nu a împlinit vârsta de 16 ani”, transmite Știri.md. 

Totodată, pe parcursul săptămânii precedente, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, în limita atribuțiilor de care dispune, s-a sesizat și pe cazul copilului de 15 ani din raionul Ialoveni, care ar fi fost bătut și electrocutat de către un alt elev, în curtea școlii.

Amintim că Valeria Jelihovschi este o minoră orfană din satul Sadaclia, raionul Basarabeasca. La vârsta de 15 ani, copila a rămas însărcinată cu un consătean.

Deși minora susține că tatăl copilului este un bărbat pe numele Serghei, aceasta este îndrăgostită de un alt bărbat de aproximativ 34 de ani, care acum face pușcărie și ține în spaimă toată localitatea.

„Edic e un bandit cu acte în regulă, el îi bate pe toți. Și-a bătut și a doua soție și a fugărit-o”, a spus Costiuc. Cu toate că bărbatul are o reputație nu prea bună, iar localnicii spun că au avut multiple conflicte cu el, Valerica a declarat că îl așteaptă din pușcărie și că îl iubește.