mamaplus

Cazul minorei ucise la Horodca: Detalii șocante din dosar

-
//
15.02.2023

Tânărul de 18 ani din Ialoveni care acum jumătate de an a ucis cu sânge rece o minoră de 17 ani, după care a întreținut un raport sexual cu cadavrul acesteia, a fost condamnat la nouă ani și o lună de închisoare. Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Hâncești.

mamaplus

Sentința a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei Hâncești, transmite Unimedia.

„La 13 februarie 2023 a fost pronunțată sentința Judecătoriei Hâncești, sediul Ialoveni, pe o cauză penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Ialoveni.

Astfel, potrivit sentinței, un tânăr în vârstă de 18 ani a fost recunoscut vinovat de omor al unei persoane minore, săvârșit cu deosebită cruzime (art. 145 alin. (2) lit. e), j) din Codul penal) și profanarea cadavrului (art. 222 alin. (1) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de nouă ani și o lună, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate, a sumei de 25.085 de lei, cu titlu de prejudiciu material cauzat prin săvârșirea infracțiunii, și încasarea în beneficiul statului a sumei de 62.908 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare.

Reamintim că, potrivit învinuirii, în luna august 2022, inculpatul, fiind în stare de ebrietate, în stradă, pe timp de noapte, în urma unei cerți cu victima minoră, a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie în regiunea gâtului, toracelui și abdomenului, în urma căror fapte victima a decedat pe loc.

Ulterior, învinuitul a întreținut un raport sexual cu corpul neînsuflețit al victimei, după care l-a târât într-o gospodărie abandonată și l-a acoperit cu crengi, pentru a ascunde urmele crimei.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare”, se arată într-un comunicat emis de la Procuratură. 

Potrivit Deschide.md, victima, originară dintr-o localitate din raionul Leova, a făcut cunoștință pe Instagram cu un tânăr din Ialoveni. După o perioadă de discuții, acesta a invitat-o în ospeție în satul Horodca, raionul Ialoveni. În seara zilei de 20 august 2022, tânăra a acceptat propunerea, dar a menționat că are nevoie de bani pentru a ajunge la destinație – deplasarea cu taxi din Leova la Ialoveni costa peste 1.000 de lei, bani de care tânăra nu dispunea. La fel, nici tânărul nu avea suma respectivă, motiv pentru care acesta a apelat la ajutorul unui prieten, care a promis că va achita serviciile de taxi. De menționat că anume acest „prieten” a fost cel care a săvârșit crima.

Ajunsă în Horodca, victima a fost întâmpinată de trei tineri. Doi dintre aceștia au condus-o într-o gospodărie, iar ucigașul a urcat în taxi, solicitând șoferului să se deplaseze la o altă adresă pentru a primi banii. Ulterior, inculpatul a solicitat șoferului să-l aștepte, după care a dispărut.

La scurt timp, învinuitul a apărut în casa unde se afla și victima cu alte persoane. Toți cei prezenți s-au așezat la masă și au consumat băuturi alcoolice. La un moment dat, victima a fost sunată de șofer, care i-a spus că așa și nu a primit banii pentru călătorie. În cadrul discuției cu „noii prieteni”, victima a primit asigurări că banii pentru achitarea taxiului îi vor fi oferiți ulterior.

La un moment dat, agresorul s-a așezat pe pat lângă victimă și a început să o mângâie, aceasta apelând la ajutorul tânărului la care a venit.

La un moment dat, agresorul a fost rugat să aducă apă de la fântână, fiind însoțit de o fetiță de 11 ani. Pe drum, acesta repeta că tânăra din Leova „va fi tăiată”, „omorâtă” și din ea vor fi făcute „jumări”.

După ce a revenit în gospodăria unde se aflau tinerii, agresorul s-a apropiat de victimă și i-a spus să meargă cu el pentru a-i da banii de taxi.

Astfel, victima și cei doi tineri s-au pornit spre casa agresorului. Cel din urmă i-a rugat să aștepte până ce adoarme tatăl său pentru a intra și lua banii.

La un moment dat, în timp ce discuta la telefon, a auzit un strigăt. Acesta s-a întors și l-a văzut cu un cuțit în mână. Primul a înțeles că minora a fost înjunghiată și a fugit de la fața locului pentru a chema Poliția.

Tânărul care în luna august a ucis o adolescentă într-un sat din Ialoveni, iar ulterior ar fi întreținut și un raport sexual cu aceasta, după survenirea decesului ei, a fost trimis pe banca acuzaților. Potrivit acuzatorilor, tânărul de 18 ani, fiind în stare de ebrietate, în stradă, pe timp de noapte, în urma unei cerți cu victima minoră, a înjunghiat-o cu un cuțit de bucătărie în regiunea gâtului, toracelui și abdomenului, în urma căror fapte, adolescenta a decedat pe loc.