mamaplus

Ce spun părinții despre predarea educației sexuale în școlile din țară

-
//
22.02.2024

Tot mai mulți părinți din nordul R. Moldova susțin ferm introducerea educației sexuale în curriculumul educațional.

mamaplus

Ei argumentează că acest subiect este esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a tinerilor și pentru prevenirea unor probleme grave de sănătate și sociale, transmite Tvn.md.

„Curiozitatea la dânșii e mare și ei încearcă înainte de a fi informați și de asta poate ar fi bine să fie o educație, într-adevăr din școală”, a spus o femeie.

„Ar trebui copiii să înțeleagă de mici ce înseamnă asta, ce trebuie, ce nu trebuie, nu e o părere rea de a fi introdusă asta în școală”, a spus o altă femeie.

Alți părinți însă se opun vehement introducerii educației sexuale în școli, argumentând că acest lucru ar trebui să fie în responsabilitatea exclusivă a părinților.

„Nu ar trebui. – De ce? Copilul de mic trebuie să, iaca tata la băiat să-i lămurească iacă o să vie anii așa și așa, mama la fată să îi lămurească, că trebuie, da nu știu, copiii în ziua de azi, vă spun eu, acum cu internetul acesta și cu telefoanele mai multe prostii știu ca unul mare”, a spus o femeie.

„Suntem în continuare în discuții, este despre posibilitatea extinderii cursului opțional de „educație pentru sănătate” la nivel de întreg a sistemului de învățământ, este o decizie asupra căruia continuăm să medităm. La această etapă, ziceam și anterior, el este disponibil ca disciplină opțională, sunt mai multe instituții de învățământ care-l oferă, am și vizitat una recent în Hâncești și îndemnul nostru către toate instituțiile de învățământ este să ofere acest curs pentru elevi”, a spus ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun.