mamaplus

Cum să scapi de durerea de gât și de răceală cu două ceaiuri simple

-
//
14.02.2024

Multe dintre afecțiunile ușoare, cu care ne putem confrunta la un moment dat al vieții pot fi rezolvate cu ajutorul unor remedii naturale, precum ceaiurile.

mamaplus

Atât lămâia, cât și mierea joacă un rol important în combaterea simptomelor de răceală și gripă care te amețesc, transmite dcnews.ro.

În timp ce ceaiul nu vă poate elimina în totalitate răceala, poate da un impuls foarte necesar sistemului imunitar, asigurându-vă că veți fi îngrijit mai repede pentru a vă recăpăta sănătatea. Efectul calmant al mierii ajută la scăparea de declanșatorii tusei.

Astfel, ceaiul de lămâie cu miere de albine este unul dintre cele mai potrivite băuturi pe care le puteți consuma în sezonul virozelor, cu efect asupra durerii de gât, care apare în mod frecvent atunci când suntem răciți.

De asemenea, ceaiul de lămâie cu miere de albine poate fi folosit și ca suport atunci când sunteți la dietă.

Mierea conține proteine, apă, energie, fibre și zahăr, iar toate acestea promovează arderea grăsimilor. 

În plus, mierea reduce și riscul de tulburări cardiovasculare asociate persoanelor obeze, în timp ce lămâia vine cu un aport important de vitamina C.

Dacă adăugați și ceai verde puteți obține o băutură complexă, cu un conținut important de flavanoizi, care au multe beneficii legate de greutate, inclusiv o scădere a producției de colesterol.

Ceaiul care îmbunătățește sistemul imunitar

Este știut faptul că răceala și gripa apare în urma unei funcționări deficitare a sistemului imunitar, cel responsabil cu lupta împotriva infecțiilor.

Chai-ul folosit ca remediu în cazul răcelilor este făcut dintr-o combinație de ceai negru, ghimbir și alte condimente. Cele mai populare condimente includ cardamomul, scorțișoara, feniculul, piperul negru și cuișoarele, deși anasonul stelat și semințele de coriandru sunt alte opțiuni foarte apreciate.

Spre deosebire de ceaiul obișnuit, care se prepară cu apă, ceaiul chai este preparat în mod tradițional folosind atât apă caldă, cât și lapte cald. De asemenea, tinde să fie îndulcit în diferite grade.

Având în vedere conținutul de condimente, multe dintre ele cu acțiune antioxidantă și antiinflamatoare, chai-ul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, efecte date de scorțișoară. 

Ghimbirul are efect asupra zahărului din sânge, dar și asupra senzației de greață din perioada sarcinii. 

Cuișoarele, cardamonul și piperul negru acționează ca antibacterial.

Din cauza conținutului de ghimbir al ceaiului chai, persoanele predispuse la tensiune arterială scăzută sau la glicemie scăzută, sau care iau medicamente pentru subțierea sângelui, ar putea dori să își limiteze consumul sau să îl mențină la limita inferioară a intervalului, notează Healthline.