mamaplus

Municipalitatea alocă buget pentru grupele cu program prelungit din școli

-
//
07.09.2023

Primăria municipiului Chișinău informează că în instituțiile de învățământ din Capitală sunt în proces de formare grupele cu program prelungit, pentru anul de studii 2023-2024.

mamaplus

Grupele cu Program Prelungit nu se regăsesc în serviciile educaționale școlare obligatorii. Primăria Chișinău suplimentar alocă anual surse financiare din bugetul municipal pentru organizarea grupelor, în funcţie de numărul de elevi solicitanți, cadre didactice calificate și spațiul disponibil. Elevii sunt înscriși prin ordinul directorului instituției de învățământ, în baza cererilor depuse de către părinți sau tutori. Programul zilnic de activitate în clasele sau grupele cu program prelungit are durata de 3 sau 6 ore astronomice.

Dacă anterior cheltuielile pentru grupele cu program prelungit erau achitate fie de părinți, fie de administrația liceelor, în 2021, în pofida crizelor: pandemică, energetică și a refugiaților din Ucraina, Primăria Chișinău a preluat aceste cheltuieli.

Astfel, au fost alocate:

35 de milioane de lei în anul școlar 2021-2022 

60 de milioane de lei în 2022-2023.

Grupele cu program prelungit oferă posibilitate elevilor din clasele I-IV de a rămâne în școală după orele de clasă pentru a-şi pregăti temele sub supravegherea unui profesor și a petrece timpul împreună cu alți copii.