mamaplus

O mamă a spus că fiica ei poate să lipsească de la școală o zi pe lună! Cum au reacționat internauții

-
//
04.10.2023

O mamă a spus că fiica ei poate să lipsească de la școală o zi pe lună. Fiica femeii este în clasa I și poate să lipsească de la școală o dată pe lună, pentru a petrece mai mult timp împreună. Noel LaPalomento, din New Jersey, a publicat pe platforma de divertisment TikTok mai multe clipuri care o surprind pe Giada, fiica ei, cum se bucură de timpul liber, în afara școlii.

mamaplus

„I-am spus fiicei mele că poate alege o zi, în fiecare lună, în care să lipsească de la școală fără să fie bolnavă”, a scris femeia pe TikTok.

Reacțiile la postarea femeii nu au întârziat să apară pe rețeaua de socializare. Cei mai mulți au susținut-o pe Noel LaPalomento de a o lăsa pe Giada, fiica ei în vârstă de 6 ani, să lipsească o zi de la școală, fără un motiv întemeiat. Mai mult de atât, LaPalomento a declarat că a fost încântată să vadă că anunțul său a dus la o dezbatere atât de intensă:

„Mulți dintre cei care au fost de acord cu mine au fost chiar profesori. Unii chiar au spus: «Uau, chiar mi-aș fi dorit ca mama să fi făcut asta cu mine când eram mai mică!» sau «Un lucru mic ca acesta poate face diferența în viața unui copil» sau «Este o decizie atât de înțeleaptă, voi face asta în viitor cu copiii mei. Ca profesor, susțin ideea!»”, au fost o parte dintre comentariile pe care femeia le-a enumerat într-un interviu ac ordat ulterior pentru Insider.

Noel, în vârstă de 26 de ani, a precizat că fiica ei va lipsi de la școală 9 zile dintre cele 181 din anul școlar și a adăugat că a luat această decizie după ce a văzut cât de obositor este programul fetiței sale.

„Fiica mea vine acasă epuizată. Ziua de școală este foarte lungă, Trebuie să-și facă temele, asta după ce a stat 7 ore la școală. Apoi, după ce mănâncă și face duș, este deja ora 20:00 și nu e timp să faci altceva înainte de culcare”, a menționat femeia.
 

Criticată de o parte dintre internauți

Subiectul fiind controversat era normal să fie și comentarii negative. Astfel, femeia a fost acuzată că o privează pe Giada de o educație corespunzătoare.

„O zi pe lună este mult!”/„Asta este ceea ce eu numesc weekenduri.”/„Această femeie crede că va ajuta la sănătatea mintală a copilului ei. Probabil că va obține exact opusul. Veți descoperi că majoritatea copiilor vor limite și ordine”, au fost doar parte dintre reacțiile negative la postarea femeii.

Legat de acest subiect, psihoterapeutul Amy Morin a declarat că părinții trebuie să fie foarte atenți la sănătatea mintală a propriilor copii.

„Există multă presiune și copiii simt că trebuie să fie performanți și eficienți, este o idee foarte bună să iei o pauză din când în când. Văd o mulțime de părinți și familii în cabinetul meu care așteaptă până când copilul lor are o problemă serioasă de sănătate mintală. Pentru un copil care are anxietate extremă, să-și ia o zi liberă este prea puțin, prea târziu”, a comentat psihoterapeutul Amy Morin.

Psihoterapeutul a sfătuit părinții să ia decizii înțelepte și să le comunice motivul copiilor, recomandând, totodată, activități precum exerciții fizice, activități artistice sau gătitul împreună.

„Puteți, evident, să vă distrați, dar vrei ca cel mic să înțeleagă motivul pentru care o faci. Este în regulă să-i spui o dată: Poți să faci mai târziu temele de matematică, hai să ne distrăm. Dar cum faci asta?”, a adăugat psihoterapeutul după ce o mamă a spus că fiica ei poate să lipsească de la școală o zi pe lună.

sursa