O mie de cărți vor fi oferite gratuit trecătorilor de pe Strada Pietonală!

O mie de cărți vor fi oferite gratuit trecătorilor de pe Strada Pietonală!

-
//
19.10.2017

Duminică, pe 22 octombrie, un eveniment deosebit va înfrumuseța Capitala. Strada Pietonală se va transforma într-o bibliotecă imensă, de unde fiecare trecător își va putea alege cartea preferată.

O mie de cărți vor fi oferite gratuit trecătorilor de pe Strada Pietonală!

Evenimentul va începe la ora 13:00 și va continua până vor fi epuizate toate cărțile.

Cărțile ce vor fi oferite gratuit au fost donate de cetățenii României, pentru a spori ponderea literaturii în limba română din Republica Moldova.

„Vara și toamna aceasta am primit câteva zeci de mii de cărți din România și le-am distribuit, cu titlu de donație, prin bibliotecile din sate, unde lipsește cartea în limba română. Cărțile rămase vrem să le dăm acum gratuit oamenilor pe strada pietonală, pentru a promova lectura în aer liber. Ne dorim ca cititul în spații publice să devină o obișnuința pentru locuitorii capitalei, așa cum este în metropolele europene și îi îndemnăm pe toți să ia o chitară, o pătură, niște fructe sau chiar o carte pe care să o transmită altcuiva și să vină alături de noi pentru o zi liniștită și plină de lectură și cântece de la ora 13.00 până la Apus pe strada pietonală. Se anunță o zi caldă și cu soare duminică”, a declarat Vitalie Prisăcaru, vicepreședintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Amintim că și în anul 2015 s-a organizat un eveniment asemănător, doar că atunci s-au pus la bătaie 3000 de cărți, care s-au epuizat cât ai clipi din ochi.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina de facebook a evenimentului

Sursa: Mamaplus.MD