mamaplus

Pentru a-și salva câinii, două persoane au fost la un pas de înec în lacul din Valea Morilor

-
//
09.03.2023

Două persoane au fost la un pas de a se îneca în lacul din parcul Valea Morilor din capitală, după ce au intrat în apă pentru a-și salva câinii. Salvamarii stației de salvare Valea Morilor au intervenit de urgență.

mamaplus

Cazul a fost înregistrat pe 7 martie, scrie jurnal.md.

Potrivit IGSU, un bărbat și o femeie, în vârstă de 30 și 28 de ani, se plimbau cu patrupezii în parc. La un moment dat, câinii au intrat în lac. Tinerii au decis să scoată animalele din apă însă nu au reușit, punându-și viața în pericol. Aceștia au fost observați de salvatorii stației de salvare, care cu o barcă cu motor au intervenit de urgență. Salvatorii au reușit să-i scoată cu bine din apă atât pe cei doi tineri, cât și pe patrupezi.

Persoanele au primit îngrijirile de rigoare, fiind încălzite în încăperea de serviciu a salvatorilor. În urma incidentului, oamenii și patrupezii nu au avut de suferit. 

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează persoanele să fie prudente, în special atunci când aleg să-și petreacă timpul în preajma bazinelor acvatice. 

În caz de situații de risc persoanele sunt îndemnate să solicite ajutor neîntârziat, iar martorii oculari să apeleze de urgență Serviciul 112.