mamaplus

Peste 194.000 de moldoveni au primit în decembrie medicamente compensate

-
//
26.01.2024

Compania Națională de Asigurări în Medicină a transferat farmaciilor contractate în jur 91,6 milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate, eliberate în luna decembrie 2023. Peste 194.000 de persoane au primit preparate farmaceutice gratuite.

mamaplus

Potrivit CNAM, cei mai mulți bani, circa 48 de milioane de lei, au fost alocați pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare, după care urmează antidiabeticele orale, injectabile și analogii de insulină, în jur de 18 milioane de lei, și preparatele compensate pentru tratamentul copiilor în staționar de zi, de peste 3,6 milioane de lei, transmite IPN.

Pentru dispozitive medicale compensate, CNAM a transferat în jur de 5,1 milioane de lei. De dispozitive medicale pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge au beneficiat în jur de 17.000 de persoane cu diabet zaharat, iar de dispozitive medicale pentru pacienții care necesită stome - 443 de beneficiari.

Reţeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensate este valabilă în toate farmaciile contractate de CNAM pe întreg teritoriul ţării.