Porţi papuci din cauciuc? Nici nu-ţi dai seama la ce pericole te expui

Porţi papuci din cauciuc? Nici nu-ţi dai seama la ce pericole te expui

-
//
20.07.2017

Papucii din cauciuc, cunoscuți și sub numele de Crocs, sunt extrem de populari. Ei sunt purtați atât în interior, cât și în exterior. Acest tip de încălțăminte sunt renumiți, în special, pentru confortul pe care îl oferă, însă specialiștii trag un semnal de alarmă pentru efectele grave asupra sănătății.

Porţi papuci din cauciuc? Nici nu-ţi dai seama la ce pericole te expui

Papucii din cauciuc au apărut pe piata la începutul anilor 2000. De atunci, aceștia sunt folosiți ca o alternativă la șlapi, sandale și încaltaminte de interior. Cu toate acestea, indiferent de cât de confortabil par, ei pot fi pericul și pentru sănătate.

Papucii de cauciuc și sănătatea picioarelor

Potrivit unui medic, Dr. Meagan Leahy, papucii de cauciuc nu sunt o alegere potrivită, pentru că nu oferă siguranță corespunzatoare la calcai. In plus, și degetele au de suferit. Pentru ca papucii sunt inchisi la varf, degetele se pot deforma, dar pot aparea si probleme ale unghiilor.

Papucii de cauciuc și cancerul

O analiză de laborator efectuată în Germania a descoperit că saboții de cauciuc sunt produși din substanțe extrem de canceroase. Aceste substanțe pot fi absorbite prin piele. Rezultatul analizei a aratat ca 6 din 10 perechi de papuci conțin substanțe chimice canceroase numite hidrocarburi aromatice policiclice. Hidrocarburile aromatice policiclice sunt legate de un risc crescut de a dezvolta afecțiuni pulmonare, boli ale ficatului și cancer de piele.

De asemenea, acești papuci conțin substanțe care pot provoca iritații ale pielii și reacții alergice. Prin urmare, specialiștii spun că aceste încălțări ar trebui evitate.

Sursa: ziarulevenimentul.ro