Salariul profesorilor din Moldova, majorat cu 8,6 la sută

Salariul profesorilor din Moldova, majorat cu 8,6 la sută

-
//
08.09.2016

Începînd cu 1 septembrie 2016, salariul cadrelor didactice din Moldova va fi majorat cu 8,6 la sută, relatează NOI.md.

Salariul profesorilor din Moldova, majorat cu 8,6 la sută

Decizia a fost adoptată de Guvernul țării în vederea creșterii salariului cadrelor didactice pînă la nivelul salariului mediu pe economie prevăzut pentru anul curent.

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș, a reamintit că procedura de revizuire a salariului cadrelor didactice este efectuată anual, începînd cu 1 septembrie, pe măsura creşterii procentuale a salariului mediu prognozat pe economia naţională pentru anul în curs, faţă de salariul mediu al cadrelor didactice din învățămînt, atins în trimestrul IV al anului precedent.

În 2016 salariul mediu prognozat a fost stabilit la nivelul de 5050 de lei pe lună, iar salariul mediu al profesorilor în trimestrul IV al anului 2015 a constituit 4650 de lei.

Noile salarii ale învățătorilor și profesorilor vor fi stabilite începînd cu 1 septembrie curent. Mijloacele necesare au fost prevăzute în bugetul de stat pe anul 2016.

Anterior s-a comunicat că pentru realizarea proiectului de majorare a salariilor cadrelor didactice în 2016 sînt necesari 85 de milioane de lei.

Sursa: NOI.md