mamaplus

Un băiețel de șase ani a fost împușcat de mama sa pentru că nu voia să doarmă

-
//
13.02.2023

O mamă din Minnesota a fost găsită vinovată de uciderea fiului ei de șase ani. Băiatul a fost dat în plasament, dar s-a întors la mama sa cu doar câteva zile înainte ca aceasta să-l împuște de nouă ori în timp ce se aflau în mașină.

mamaplus

Julissa Thaler, în vârstă de 28 de ani, nu a arătat nicio remușcare în momentul în care a fost condamnată, miercuri, de un tribunal din Minneapolis, după ce jurații au avut nevoie de două ore pentru a ajunge la un verdict. Ea va fi condamnată pe 16 februarie - condamnarea atrage automat o pedeapsă pe viață, fără eliberare condiționată.

Într-un proces considerat atât de oribil încât juraților li s-a oferit consiliere, procurorii au povestit cum Eli Hart a fost plasat în centre de plasament, din cauza problemelor de sănătate mintală ale mamei sale, dar i-a fost returnat acesteia cu două săptămâni înainte ca ea să-l ucidă.

Thaler a pierdut custodia lui Eli în ianuarie 2021, după ce Departamentul de Servicii Sociale al comitatului Dakota a aflat că aceasta „prezenta psihoze și auzea voci care îi spuneau să se sinucidă”.

Mary Moriarty, procurorul comitatului Hennepin, a descris cazul ca fiind „unul dintre cele mai oribile cazuri pe care le-am întâlnit în cei 30 de ani în care am lucrat în sistemul juridic penal”.

Thaler „a cumpărat o pușcă de vânătoare și a învățat cum să o folosească” la scurt timp după ce tatăl băiatului, Tory Hart, a depus actele prin care cerea instanței custodia deplină, a precizat instanța.

Istoricul de căutare pe internet al lui Thaler includea cum să încarce o pușcă de vânătoare, cel mai puternic drog knock-out, plata din asigurarea de viață dacă copilul moare și cât sânge poate pierde un copil de șase ani, a relatat The Star Tribune, conform Daily Mail.

Iubitul lui Thaler de la acea vreme, Robert Pikkarainen, a declarat că și-au petrecut ziua la cumpărături cu Eli, apoi s-au întors acasă pentru a mânca o pizza și a vedea un film, apoi s-au jucat cu pisicuțele lor.

El a spus că băiețelul a refuzat să meargă la culcare, iar mama și fiul au început să se certe și să se lovească reciproc.

Ea a părăsit apoi apartamentul cu copilul, luând cu ea și pușca.

Thaler a fost arestată în Orono, la opt kilometri de locuința sa din Spring Park, când un martor a raportat că mașina pe care o conducea avea un geam din spate spart și un cauciuc explodat.

Poliția a văzut sânge pe mâna lui Thaler, se arată în plângerea penală, potrivit CBS News.

Înregistrările telefonice au arătat că ea și-a împușcat fiul într-o parcare izolată din Parcul Regional Lake Minnetonka, apoi a condus prin regiune, abandonându-i lucrurile.

Poliția a găsit la tomberoanele de gunoi amplasate de-a lungul traseului ei rucsacul fiului ei care conținea fișe de lucru și teme de la grădiniță semnate cu „Eli”, un scaun de mașină acoperit de sânge care prezenta o gaură mare prin care a trecut un glonț, haine și rămășițe umane.

Testele ADN au confirmat că pe hainele femeii și pe mâinile ei era sângele copilului.

Ea a fost considerată aptă să fie judecată, dar după ce a refuzat două oferte din partea procurorilor de a pleda vinovată pentru crimă de gradul doi, inclusiv la 30 ianuarie, acuzațiile i-au fost ridicate la crimă de gradul întâi.

Crima de gradul întâi, ceea ce înseamnă că uciderea a fost premeditată, atrage automat o condamnare pe viață fără eliberare condiționată.

Sursa